Český statistický úřad: Nejméně starších lidí používá internet na Vysočině

25.05.2018 9:53

Internet používá v České republice 43 % lidí starších 55 let. Rozdíly mezi regiony ale existují. Dominuje Praha. Naopak nejhorší výsledek má Kraj Vysočina.

Český statistický úřad: Nejméně starších lidí používá internet na Vysočině
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Nejvíce lidí, kteří používají internet jednou týdně nebo i častěji, bydlí v Praze. Celkem jde o 81 % osob. Ve věku 16 až 54 let je on-line dokonce 98 % lidí. V kategorii starších 55 let je na síti 55 % obyvatel hlavního města.

„Starší Pražané jsou digitálně aktivnější než jejich vrstevníci z ostatních částí republiky. Oproti mladším obyvatelům metropole se liší v používání internetu relativně nejméně,“ potvrzuje Lenka Weichetová z odboru statistik rozvoje společnosti ČSÚ.

Mezi osobami v důchodovém a předdůchodovém věku je druhým nejaktivnějším regionem v používání internetu Karlovarský kraj.

Naproti tomu v Kraji Vysočina činí rozdíl v používání internetu mezi mladší a starší věkovou skupinou téměř 60 procentních bodů. „Právě v tomto regionu je největší digitální propast mezi mladými a staršími obyvateli. V generaci osob ve věku 16 až 54 let je na internetu 9 osob z 10. Ve starší věkové skupině se však připojují pouze 3 z 10,“ shrnuje Martin Mana, ředitel odboru statistik rozvoje společnosti ČSÚ.

Detaily nabízí nové vydání časopisu Statistika&My (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…