Český statistický úřad: Občané šesti obcí si zvolili nové zastupitele

05.11.2017 8:18

V šesti obcích na území čtyř krajů se v sobotu konaly nové komunální volby. Přišlo k nim 46,8 % voličů. Do zastupitelstev zvolili 27 mužů a 9 žen.

Český statistický úřad: Občané šesti obcí si zvolili nové zastupitele
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

První výsledky předala Českému statistickému úřadu okrsková volební komise v Hradcech na Českobudějovicku, a to v sobotu ve 22:36 hodin. Hlasovalo tam nejvíce voličů, a to 75,7 %. Mandát získali tři kandidáti ze Sdružení nezávislých kandidátů za obec Hradce a dva ze Sdružení 2017. Jejich průměrný věk je 52,6 let. Jde tedy o nejstarší aktuálně zvolené zastupitelstvo v rámci sobotních voleb.

V Dolním Hradišti v okrese Plzeň-sever zasedne v zastupitelstvu pět kandidátů ze Sdružení nezávislých kandidátů Dolní Hradiště. Volební účast tam dosáhla 62,0 %, podobně jako při posledních komunálních volbách v roce 2014. Průměrný věk zastupitelů se také téměř nezměnil, zůstal na úrovni 50 let.

Nejnižší volební účast byla v Tuřanech na Kladensku – 34,8 %. Platné hlasy tam odevzdalo 166 voličů. Mandát získalo 7 z 9 kandidátů ze sdružení Za lepší Tuřany a Byseň.

Ve Vrbové Lhotě na Nymbursku přišlo do volebních místností 144 voličů, což je 35,7 %. Rozhodli o tom, že mandát získá pět ze šesti kandidátů ze sdružení Nezávislí kandidáti pro Vrbovou Lhotu. Všech pět zastupitelů jsou muži. Jejich průměrný věk je 42,8 let.

Výhradně mužské zastupitelstvo povede i Dvakačovice na Chrudimsku. Mandát tam získalo všech sedm kandidátů ze Sdružení nezávislých kandidátů pro Dvakačovice. Rozhodlo o tom 44,4 % voličů.

Poslední výsledky předaly Kly na Mělnicku v neděli v čase 3:49 hodin. Volební účast tam dosáhla 53,6 %. Dva mandáty připadly jak NEZÁVISLÝM, tak Tradici venkova i sdružení „Pro rozvoj obce Kly“. Jeden mandát zbyl na „Kly 2017“.

V pondělí 6. listopadu předloží ČSÚ zápis o výsledku voleb Státní volební komisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…