Cestování po Česku na vzestupu

07.08.2014 14:10

Zájem Čechů o poznávání turistických cílů v naší zemi stoupá. Roste počet těch, kteří v Česku tráví dovolenou nebo některý z prodloužených víkendů, i těch, kteří se po tuzemsku vydávají pouze na výlety.

Cestování po Česku na vzestupu
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Skutečnost, že obliba trávení volného času v ČR mezi rezidenty rok od roku stoupá, potvrzuje i průzkum zaměřený na domácí cestovní ruch, který realizovala společnost ppm factum research pro agenturu CzechTourism. „Je potěšitelné, že nárůst se týká všech typů trávení volného času, tedy jak výletů, tak i víkendových pobytů a dovolených,“ říká generální ředitel agentury CzechTourism Rostislav Vondruška.

Naprostá většina dotazovaných (97 %) vyjádřila s cestováním po ČR spokojenost. Česká republika podle nich nabízí dostatek zajímavých turistických cílů a nevadí, že nemáme moře, ani velehory.

Analýza přinesla i další zajímavá zjištění. V období nejbližších 12 měsíců plánuje strávit dovolenou v ČR až 67 % respondentů. V porovnání s rokem 2013 se jedná o velmi výrazný nárůst, téměř o čtvrtinu. Strávit v některé z českých destinací prodloužený víkend plánuje 78 % respondentů, na výlet se jich chystá celých 89 %.

Lidé na České republice nejvíce oceňují možnost navštívit kulturní (98 %) a přírodní (96 %) památky, pro 93 % jsou největším lákadlem wellness aktivity. Na 86 % dotazovaných si myslí, že se v turistických lokalitách dá najít vhodné ubytování. Nejznámějším zdrojem tipů na dovolenou, víkendy či výlety v tuzemsku jsou webové stránky portálu Kudy z nudy.

Cestování po Česku si v očích tuzemských turistů nevede vůbec špatně. Přispěla k tomu i kampaň agentury CzechTourism s chytlavým sloganem Česko - země příběhů. Ta byla respondenty hodnocena velice pozitivně  (91 % kladných vyjádření) a téměř u dvou třetin z nich vzbudila zájem o domácí turistiku.

Kampaň Česko – země příběhů realizuje agentura Ogilvy&Mather. Průzkum provedla společnost ppm factum na přelomu května a června na vzorku 500 respondentů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…