Cestující na železnici v Mladé Boleslavi a v okolí musí počítat s výlukami

17.07.2016 15:35

Během července musí počítat cestující v Mladé Boleslavi a v okolí hned s několika výlukami na železničních tratích. Platí na nich výlukové jízdní řády a v některých úsecích je doprava zajištěna náhradní autobusovou dopravou.

Cestující na železnici v Mladé Boleslavi a v okolí musí počítat s výlukami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

Tratě 071 Nymburk – Mladá Boleslav a 231 Praha – Nymburk – Kolín
 

Do 22. července do 23:59 probíhá výluka SŽDC v úsecích Nymburk hl.n. – Mladá Boleslav město. České dráhy proto nahrazují během výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu (www.cd.cz/cs/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k071-2016vyluka01.pdf).

Rychlíky Česká Lípa hl.n. – Kolín jedou vlakem podle pravidelného jízdního řádu v úseku Mladá Boleslav hl.n. – Česká Lípa (Rumburk) a opačně. Je zavedena náhradní autobusová doprava po dvou trasách:

Ze stanice Bělá pod Bezdězem do stanice Nymburk hl.n. jede přímý autobus, který nezastavuje v nácestných zastávkách a do Nymburka hl.n. přijíždí k osobnímu vlaku linky S2 do Kolína. V opačném směru jede přímo autobus z Nymburka do Bělé pod Bezdězem jako přípoj od osobního vlaku ze směru Kolín, autobus neobsluhuje nácestné zastávky, cestující do stanic Mladá Boleslav a Bakov nad Jizerou využijí předchozí spoj náhradní dopravy, který jede dříve jako přípoj od vlaku R Kolín – Ústí nad Labem.

Ze stanice Mladá Boleslav hl.n. do stanice Nymburk hl.n. jede přímý autobus a do Nymburka hl.n. přijíždí k rychlíku Ústí n.L. – Kolín. Cestující, kteří jedou do Mladé Boleslavi, kde končí nebo přestupují na vlak na trati 070 nebo náhradní autobus na trati 064, pojedou vlakem až do Mladé Boleslavi hl.n. V opačném směru bude autobus odjíždět z Nymburka jako přípoj od rychlíku Kolín – Ústí nad Labem a ve stanici Mladá Boleslav hl.n. budou zajištěny návaznosti jako od rychlíku Kolín – Česká Lípa.

V úseku Nymburk hl.n. – Kolín jsou rychlíky Kolín – Česká Lípa odřeknuty bez náhrady, cestující využijí ostatní vlaky.
Osobní vlaky jsou nahrazeny v úsecích Nymburk hl.n. – Mladá Boleslav.

Od 23. do 31. července bude na trati 071 Mladá Boleslav – Nymburk platit nový výlukový jízdní řád.
Všechny vlaky budou v úseku Mladá Boleslav hl.n. – Mladá Boleslav město nahrazeny autobusy. Souběžně bude omezen provoz ve stanici Luštěnice, kde bude během této etapy výluky v provozu jen jedna kolej. Osobní vlaky 8504, 6039, 6041, 6047, 6051, 6053 a 6055 budou nahrazeny vlaky v jiných časových polohách podle výlukového jízdního řádu (www.cd.cz/cs/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/tratove-jizdni-rady/files/cz-k071-2016vyluka02.pdf).
Trať 063 Bakov nad Jizerou – Dolní Bousov

Do 31. července do 23:00 probíhá výluka SŽDC v úseku Bakov nad Jizerou – Dolní Bousov.

Všechny vlaky jsou během výluky nahrazeny autobusy v celé trase. Vlaky Os 25803 a 25806 jsou nahrazené i v úseku Bakov nad Jizerou – Mladá Boleslav hl.n.

Trať 064 Mšeno – Mladá Boleslav – Stará Paka

Do 31. července do 23:59 probíhá výluka v úseku Mšeno – Mladá Boleslav hl.n. – Mladějov v Čechách.

Během výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny autobusy. Náhradní doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.
Upozorňujeme cestující, že z důvodu uzavírek přejezdů neplatí po celou dobu výluky jednotný výlukový jízdní řád a zároveň může docházet ke změně zastávek náhradní dopravy. Výlukové jízdní řády jsou k dispozici na webu www.cd.cz/omezeniprovozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…