Chebská nemocnice přestěhovala laboratoře do nového

08.10.2016 7:35

Dokončení obnovy nemocnice v Chebu, jež plánuje Karlovarský kraj, si vyžádalo změny v umístění některých oddělení. Týká se to mimo jiné laboratoří biochemie a hematologie, pro které byly vybudovány náhradní prostory. Oddělení klinické biologie včetně laboratoříod nynějška sídlí v prvním nadzemním podlaží pavilonu B až do doby, než vznikne nový pavilon A1.

Chebská nemocnice přestěhovala laboratoře do nového
Foto: Nemocnice Cheb
Popisek: Nemocnice Cheb

„Jedná se o první krok, který předznamenává plánovanou konečnou dostavbu areálu chebské nemocnice. Laboratoře totiž dosud sídlily v budově A, kterou čeká demolice, a po dokončení obnovy bude oddělení klinické biologie umístěno v novém pavilonu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. V dočasných prostorách mají laboratoře potřebné zázemí pro mytí skla a část pro personál včetně hygienických buněk a šaten. Akce přišla na 2, 7 milionu korun.

Kompletní obnova Nemocnice Cheb patří k jednomu z největších projektů Karlovarského kraje v oblasti zdravotnictví. „Se zahájením stavby počítáme v listopadu, náklady budou okolo půl miliardy včetně DPH. Vznikne nový pavilon, kam se přestěhuje dětské oddělení a porodnice, budou tam prostory pro operační sály. Tím se uvolní v nemocnici místo pro lůžka následné péče. Pacienti a jejich návštěvy budou mít k dispozici 170 nových parkovacích míst. Jde nám o to, aby se v nové nemocnici cítili příjemně nejen pacienti, ale i personál. Právě moderní prostředí v karlovarské nemocnici pomohlo přesvědčit další lékaře, aby tam šli pracovat. Byli bychom rádi, kdyby se totéž povedlo i v Chebu, “ vysvětlil náměstek hejtmana Jakub Pánik s tím, že o případných přesunech a změnách v nemocnici budou před zahájením stavby všichni pacienti i zdravotníci v dostatečném předstihu informováni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…