Chinaski v Hošticích aneb Stodola Michala Tučného posedmnácté

09.08.2014 11:42

Konec srpna je už posedmnácté obdobím, kdy se koná populární festival Stodola Michala Tučného. Ten letošní bude opět dvoudenní, a to 22. a 23. srpna. Dějištěm jsou tradičně známé Hoštice u Volyně, kde zpěvák prožil na své chalupě mnoho hezkých chvil.

Chinaski v Hošticích aneb Stodola Michala Tučného posedmnácté
Foto: smt.kyno.cz
Popisek: Michal Tučný

Na co se mohou diváci těšit? Na desítky zpěváků a skupin. Vystoupí například kapela Chinaski, Petr Spálený, Robert Křesťan, František Nedvěd a na poslední chvíli může přijít i překvapení, neboť pořadatelé seznam účinkujících neustále doplňují. .“ Část letošního festivalu bude věnována nedávno zesnulému skladateli a zpěvákovi Zdeňku Rytířovi, který s tátou nejen spolupracoval, ale byli i velcí přátelé“, říká Gabriela Novotná, nevlastní dcera Michala Tučného, která festival organizuje.  Kompletní seznam zpěváků bude možné nalézt na webu festivalu: www.stodolamt.cz.

Program začíná v pátek 22. 8. od 17 hodin, sobota je rozdělena na dva bloky, odpolední a večerní, který startuje ve 20.30 hodin a moderuje ho tradičně Aleš Háma. V tomto bloku si vybírají zpěváci nejrůznějších žánrů písničky, které interpretoval Michal Tučný, což dává vystoupením zajímavý a jedinečný ráz.

Pokud byste do Hoštic chtěli přijet dříve a pokochat se krásným okolím a jedinečnou atmosférou obce, potom festivalový kemp je otevřen už od středy 20. 8., pro zájemce o ubytování jiného typu jsou připraveny kapacity v okolí místa konání. Pořadatelé nezapomněli ani na pestré občerstvení, takže to pro návštěvníky může být i gurmánský zážitek.

Na webu www.stodolamt.cz si můžete také „kliknout“ pro vstupenky. Čím dříve koupíte, tím víc ušetříte. Děti do 130 cm a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Michal Tučný životopis

Michal Tučný se narodil 11. ledna 1947 v Praze. Vyučil se prodavačem, poté vystudoval střední ekonomickou školu. V mládí se učil hrát na kytaru a klavír, docházel i zpívat do sboru. Ve čtrnácti letech bubnoval ve školním dixielandu, potom působil ve skupině Makers a zpíval se skupinou B-sextet. Na Portě v r. 1967 zaznamenal coby host skupiny Rangers velký ohlas. V lednu roku 1969 nastoupil v sestavě již tehdy známé skupiny Greenhorns. Od roku 1974 působil ve skupině Fešáci. Po šesti letech tato spolupráce končí a Michal si plní svůj sen – sen o vlastní kapele Tučňáci. Začíná tak éra spolupráce se Zdeňkem Rytířem. Spolupracoval také s americkou zpěvačkou Rattlesnake Annie. Natáčel i ve Stockholmu se skupinou Country Minstrels. Poslední album, které natočil –  Šťastné staré slunce – září na nebi hvězd country music vysoko nad horizontem dodnes...  Michal zemřel 10. března 1995.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…