Čínský ministr pro sociální zabezpečení podepsal s ministryní Marksovou memorandum

26.05.2017 18:01

Ministryně práce Michaela Marksová a čínský ministr pro lidské zdroje a sociální zabezpečení Yin Weimin podepsali tento týden „Memorandum o porozumění“.

Čínský ministr pro sociální zabezpečení podepsal s ministryní Marksovou memorandum
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Čínská delegace jednala na MPSV o spolupráci v oblasti práce a sociálních věcí, hovořilo se i o politice zaměstnanosti, sociálním pojištění a sociálních dávkách.

„V dnešním globalizovaném světě je výměna zkušeností a názorů velice důležitá. V oblasti práce a sociálních věcí to platí dvojnásob. Proto vítám, že jsme s panem ministrem podepsali memorandum, které bude novým základem pro naši další spolupráci,“ uvedla ministryně Marksová.

Kromě samotné bilaterální výměny mezi ministerstvy je další platformou pro výměnu zkušeností v oblasti sociálního zabezpečení i práce současný projekt mezi EU a Čínou tzv. „Reforma sociální ochrany“. Číňané mají zájem o zkušenosti ČR v oblasti sociálních dávkových systémů, nověji také na poli zaměstnanosti. Během projektu Prahu navštívily tři delegace z Číny a experti MPSV se také účastní dalších aktivit. Významnou součástí spolupráce jsou i jednání o smlouvě o sociálním zabezpečení. Smlouva bude důležitým impulsem pro prohloubení ekonomické spolupráce mezi ČR a Čínou. Čínská delegace rovněž navštívila ústředí České správy sociálního zabezpečení a prohlédla si tamější historickou strojovou evidenci a klientské centrum.

náhled

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…