Čtvrté zasedání Divácké rady České televize na téma vysílání v době koronaviru

20.12.2020 17:24

V pondělí 14. prosince se ke svému čtvrtému zasedání sešli členové Divácké rady České televize. Vinou koronaviru poprvé formou online setkání. Představitelé poradního orgánu ČT široce diskutovali zejména o vysílání České televize v roce poznamenaném pandemií.

Čtvrté zasedání Divácké rady České televize na téma vysílání v době koronaviru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Členové Divácké rady vyzdvihli zpravodajský servis, který Česká televize divákům poskytuje a pozitivně hodnotili vznik mnoha nových projektů a pořadů, jež letos spustila. Od programu ČT3, přes vzdělávací Učítelku a portál ČT edu či projektů na podporu kultury (Česká tleská, přímé přenosy divadel a koncertů) i tuzemského cestovního ruchu (Českem tam a zpět).

Tématem bylo rovněž tlumočení pořadů do znakového jazyka a servis, který Česká televize nad rámec zákonné povinnosti nabídla hendikepovaným divákům.

Pětačtyřicet zástupců významných institucí, jež zaměřením své činnosti působí ve veřejném zájmu nebo ve prospěch obecně prospěšných cílů, se v diskuzi dotklo rovněž finanční situace České televize v důsledku dlouhodobě nezměněné výše koncesionářského poplatku. Divácká rada se rovněž zajímala o situaci v Radě České televize a někteří členové vyjádřili znepokojení nad konfrontačním stylem, který jednání v posledním půlroce opanoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…