CzechInvest: Databáze dodavatelů CzechInvestu obsahuje už více než 3600 firem

24.03.2023 22:31 | Tisková zpráva

CzechInvest vybudoval v průběhu let unikátní nástroj sektorové databáze dodavatelů, který upevňuje lokální i mezinárodní dodavatelsko-odběratelské vztahy. Dnes databáze obsahuje více než 3600 firem z 10 různých sektorů.

CzechInvest: Databáze dodavatelů CzechInvestu obsahuje už více než 3600 firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„Průběžně pracujeme na aktualizaci údajů o registrovaných firmách a snažíme se rozšiřovat jak počet společností, tak jejich zaměření. Musíme být schopni reagovat na zájem investorů o české dodavatele moderních technologií a služeb. Právě to může být mnohdy klíčovým rozhodujícím prvkem, zda se investor rozhodne investovat právě u nás. Rádi bychom databázi rozšířili zejména v oblasti biotechnologií, healthtech, polovodičů či ICT a kyberbezpečnosti,“ uvádí Petr Očko, vrchní ředitel sekce digitalizace a inovací Ministerstva průmyslu a obchodu pověřený řízením agentury CzechInvest.

V 90. letech minulého století proběhl boom v podobě přílivu přímých zahraničních investic do ČR. Cílem CzechInvestu bylo navázat vztahy nových zahraničních investorů s domácími dodavateli. V roce 2021 začala vznikat databáze dodavatelů, nejprve složená z účastníků projektu zaměřeného na zlepšení řízení v malých a středních firmách. Databáze se rozšiřovala z původních 150 záznamů dodavatelů pro automobilový průmysl na současných více než 3600 firem pokrývajících 10 průmyslových sektorů.

V letošním roce se databáze rozšíří o novou kategorii startup, v níž bude registrováno přes 130 nových subjektů, se kterými CzechInvest již v minulosti pracoval v rámci svých startupových aktivit. Přidány budou pouze společnosti, jejichž TLC (Technology readiness level) je na úrovni 8 a 9. To znamená, že produkt těchto společností je již hotový a kvalifikovaný, případně i prověřený provozním prostředím.

„Rád bych ocenil vstřícnost, ochotu a dobrou komunikaci ze strany CzechInvestu při hledání nových potenciálních dodavatelů pro firmu Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.. Doufám, že i v následujících letech budeme pokračovat v nastavené spolupráci, která povede ke prospěchu jak společnosti Hyundai, tak i dodavatelů z České republiky,“ říká Martin Šuta, Procurement Manager ve firmě Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.
 

Databáze posloužila jako zdroj dat a výběru firem pro tzv. obrácené výstavy, z nichž nejvíce viditelné byly 2 výstavy pro japonskou Toyotu a japonské investory organizované spolu s JETRO, dále pro Honeywell, Behr CZ, Valeo, GE Aviation, Samsung SDI a Jaguar. Další výstup z databáze je investory oceňovaný Market Screen, který v přehledné podobě odpoví investorům na otázku, zda v ČR existují vhodní dodavatelé pro jejich investiční záměr.

„Databáze se ukázala i jako dobrý marketingový nástroj, který výrazně zvyšuje šance na navázání spolupráce a obchodních vztahu se zahraničními investory. Obsahuje zároveň modul pro monitorování poptávky a vytváří tak zpětnou vazbu pro marketing do teritorií s největší poptávkou,“ dodává Eva Jungmannová, ředitelka divize investic a zahraničních aktivit CzechInvest.

Část dat je veřejně přístupná po registraci do databáze, podrobné údaje a propojení s potenciálními dodavateli poskytuje CzechInvest klientům zdarma. Registrovat svou společnost do databáze je možné zdarma ZDE. Část dat je veřejně přístupná po registraci do databáze, podrobné údaje a propojení s potenciálními dodavateli poskytuje CzechInvest klientům zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…