CzechInvest: Dvanáctka českých start-upů se představila na TechCrunch Disrupt v Berlíně

12.12.2018 21:06

Na technologické konferenci start-upy prezentovaly své produkty a služby a poslechly si rady odborníků ohledně expanze na německý trh.

CzechInvest: Dvanáctka českých start-upů se představila na TechCrunch Disrupt v Berlíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V posledních dvou listopadových dnech se do německého hlavního města sjeli start-upy a start-upoví odborníci i nadšenci z celého světa. S podporou agentury CzechInvest a Ministerstva zahraničních věcí sem zamířilo i dvanáct českých začínajících inovativních firem. V českém pavilonu se představily start-upy Sharry Europe, Ackee, VIP trust, Pixelmate, Leadspicker, Data4You, PocketVirtuality, VRGineers, StatusDroid, YourSolution, SmartGuide a UNIOSO. Posledním čtyřem jmenovaným částečně hradil účast na konferenci projekt CzechDemo agentury CzechInvest.

Den před konáním samotné konference start-upy navštívily německou pobočku firmy AirBnB a v berlínském co-workingovém centru Space Shack se zúčastnily panelové diskuse na téma expanze českých start-upů do Německa. Obě návštěvy pomohlo CzechInvestu zorganizovat Velvyslanectví České republiky v Německu.

S podporou projektu CzechDemo ve výši 50 až 100 procent se mohou české start-upy účastnit vyhlášených mezinárodních start-upových akcí a během networkingu na nich navazovat důležité kontakty. Do 7. prosince 2018 agentura CzechInvest přijímá do projektu CzechDemo přihlášky start-upů, které by se koncem února 2019 chtěly představit japonské start-upové scéně na konferenci Slush Tokyo 2019.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…