CzechInvest: Liberečtí podnikatelé diskutovali možnosti podpory podnikání

02.11.2018 22:16

Veletrh dotačních příležitostí se do města vrátil po roce.

CzechInvest: Liberečtí podnikatelé diskutovali možnosti podpory podnikání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Liberecká kancelář agentury CzechInvest uspořádala ve spolupráci s Libereckým krajem druhý ročník Veletrhu dotačních příležitostí. Ve středu 31. října 2018 na něm mohli místní podnikatelé, živnostníci, zástupci samospráv, ale i další zájemci z řad široké veřejnosti konzultovat své podnikatelské záměry či jen sbírat informace o nejrůznějších podporách podnikání. V prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje proběhlo na 120 konzultací.

U jednotlivých konzultačních stolků mohli zájemci získat například informace o dotacích z Operačního programu Zaměstnanost, Integrovaného regionálního operačního programu nebo Programu rozvoje venkova. Velký zájem vzbudila možnost hovořit o projektech financovaných z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, který zastupovala Agentura pro podnikání a inovace. Své dotační programy vedle CzechInvestu představila rovněž proexportní agentura CzechTrade, Technologická agentura ČR, Úřad práce, Krajský úřad, Českomoravská záruční a rozvojová banka a Státní fond životního prostředí. Návštěvníci se mohli dozvědět také o podpoře vzniku dětských skupin ve firmách či možnosti zaměstnávání stážistů prostřednictvím projektů Fondu dalšího vzdělávání.

Ve stejném čase, rovněž v budově Krajského úřadu, se konal také první ročník RIS 3 fóra zaměřeného na regionální inovační ekosystém. Se svou prezentací zde vystoupila řada významných regionálních institucí. Účastníci se zároveň pomocí konceptu Idea café snažili rozklíčovat důležitá témata v oblasti inovací, na která se zaměří v nadcházejícím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…