CzechInvest: Společnost Stora Enso otevřela nové výrobní haly ve Ždírci nad Doubravou

08.11.2022 10:29 | Tisková zpráva

Dřevařská společnost Stora Enso slavnostně otevřela novou linku na výrobu křížem lepených dřevěných panelů pro stavebnictví CLT ve Ždírci nad Doubravou. Investiční pobídku v hodnotě 1,75 mil. Kč konzultovala firma s agenturou CzechInvest již v roce 2019.

CzechInvest: Společnost Stora Enso otevřela nové výrobní haly ve Ždírci nad Doubravou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

CzechInvest společnosti Stora Enso pomohl v jejich téměř dvoumiliardové investici získat investiční pobídku ve formě slevy na dani až do výše 21,7 % z celkových uznatelných nákladů. CzechInvest na přípravě investice spolupracoval a možné investiční plány společnosti od počátku konzultoval jak s českým, tak také s finským a švédským vedením. V srpnu 2019 byla schválena pobídka ve výši asi 380 milionů Kč ze státního rozpočtu, přičemž celková státem podpořená investice Stora Enso činí 1,75 miliard Kč. Stora Enso dlouhodobě spolupracuje s odborem řízení investic prostřednictvím služeb AfterCare a společně tak s agenturou CzechInvest vyhledává příležitosti a podporu svým novým investičním projektům.

Stavba ve Ždírci nad Doubravou začala koncem roku 2020. První CLT panel byl vyrobený letos v srpnu. Na plnou roční kapacitu 120 000 metrů krychlových by se linka měla dostat do čtyř let. Stora Enso zaměstnává ve Ždírci nad Doubravou okolo 600 lidí, na nové lince by jich mělo po dosažení plné výrobní kapacity pracovat 110. Jedna z největších pil v České republice ročně zpracovává skoro milion metrů krychlových kulatiny. Další ždírecký závod Stora Enso WP HV produkuje lepené dřevěné nosníky pro stavebnictví (KVH). Z pilin vyrábí pelety na topení, kůra slouží k výrobě tepla a elektřiny. Areál je tak z velké části energeticky soběstačný.

Stora Enso je finsko-švédská dřevařská společnost zaměřující se na trvale udržitelná řešení v oblasti obalové techniky, biomateriálů, dřevěné architektury a výroby papíru. V České republice je od roku 1998 zastoupena divize Wood Products ve Ždírci nad Doubravou a v Plané u Mariánských Lázní. Celkem pro Stora Enso pracuje v České republice téměř tisíc zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…