CzechInvest se podílel na obchodní delegaci do arizonského Phoenixu, sesterského města Prahy

05.06.2022 19:27 | Tisková zpráva

CzechInvest spolu s Magistrátem hlavního města Prahy, Generálním konzulátem České republiky v Los Angeles a městem Phoenix (Phoenix Sister Cities) zorganizoval mezi 16. a 20. květnem 2022 zahraniční byznys misi pro pražské firmy zaměřené na AI a medicínské technologie.

CzechInvest se podílel na obchodní delegaci do arizonského Phoenixu, sesterského města Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Ty měly možnost během pěti dnů navštívit výzkumné instituce jako je MedTech akcelerátor Arizona State University a Mayo Clinic, biomechanické laboratoře CORE Institution a MORE Foundation nebo Grand Canyon University. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Obchodní mise vedené zastupitelem hl. města Prahy a předsedou výboru pro IT a SmartCity Jaromírem Beránkem se zúčastnilo celkem šest firem zaměřených na umělou inteligenci a medicínské technologie: Aireen, PromethistAI, MEBSTER, APify, Iterait a Born Digital. Kromě šestice mladých firem byl součástí české delegace také prorektor ČVUT Zbyněk Škvor a generální konzul České republiky v Los Angeles Jaroslav Olša.

Byznys misi odstartovala oficiálním uvítáním primátorka sesterského města Phoenixu Kate Gallego. V dalších dnech delegace navštívila MedTech akcelerátor Arizona State University a Mayo Clinic Hospital, prohlédla si Grand Canyon University a Canyon Ventures Center for Innovation a nechala se inspirovat biomechanickými laboratořemi patřícími pod CORE Institute a MORE Foundation.Zajímavou příležitostí byla také diskuze s předsedou Ústavu Radiační Onkologie na Barrow Neurological Institute o potřebě inovací ve zdravotnictví.

V podvečer posledního dne dostaly české startupy speciální příležitost odprezentovat své projekty u kulatého stolu v rámci společného tématu AI/Big Data v oblasti zdravotnictví – bylo jim totiž věnováno Thursday Gathering ve Venture Café, pravidelné čtvrteční setkání startupů ve Phoenixu.

CzechInvest podporuje firmy v expanzi do celého světa a mezi roky 2016-2020 jich do světa vyslal 195. Spojené státy jsou nejžádanější destinací. Své podnikání tam v rámci programů agentury CzechInvest směřuje více než polovina startupů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…