CzechTourism: Britská BBC točila Česko ze sedla železného oře

15.11.2019 18:32

Štáb britské BBC natáčel v Brně, Blansku, Českých Budějovicích i v Praze epizody seriálu Trans-kontinentální magistrála (Great Continental Railway Journey) a Brány (Getaways).

CzechTourism: Britská BBC točila Česko ze sedla železného oře
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Spolupráce na produkci televizních programů je jednou z účinných forem marketingu. Seriál natočený v českých regionech, který nabízí nevšední tipy na výlety, uvidí miliony diváků po celé Velké Británii,“ uvedl Jan Herget, ředitel státní agentury CzechTourism. „Britové k nám jezdí nejčastěji za rekreací, kulturními památkami a gastronomií. Vloni jich přijelo více než půl miliónu,“ doplnil.

Moderátor seriálu Great Continental Railway Journey Michael Portillo následoval na své cestě po železnici knižního průvodce z počátku minulého století. V pořadu, který zavede diváky například do Brna, Blanska a Českých Budějovic, ukazuje, jak se Česko za sto let proměnilo. Díl bude odvysílán příští zimu a sledovat by jej mělo asi dva milióny diváků.

Pořad Getaways vysílá BBC1 v Severním Irsku a Skotsku. V půlhodinové epizodě věnované České republice srovnává moderátorská dvojice přednosti jihomoravské metropole a hlavního města. Brno vidí jako moderní živé město s výbornou gastronomickou scénou, Prahu pak jako tradiční turistickou destinaci plnou historických památek.

„I přes to, že cestování po železnici není ve Velké Británii levnou záležitostí, zájem o vlakovou přepravu zde meziročně roste. Britové rádi jezdí vlakem a není divu, vždyť poslali na koleje první parní lokomotivu,“ uvedla Kateřina Hobbs, ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Londýně, které natáčení cestovatelských seriálů BBC v Česku připravilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…