CzechTourism: Česká republika se úspěšně prezentovala na veletrhu Vakantiebeurs v Utrechtu

03.02.2018 15:56

Největší veletrh cestovního ruchu v Nizozemsku opět potvrdil skutečnost, že Holanďané mají Českou republiku v oblibě, opakovaně se tam vrací a též přibývá těch, kteří si ji letos vybrali jako svou prázdninovou destinaci poprvé.

CzechTourism: Česká republika se úspěšně prezentovala na veletrhu Vakantiebeurs v Utrechtu
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Lednový veletrh Vakantiebeurs Utrecht letos úspěšně odstartoval veletržní sezónu 2018. Pod hlavičkou agentury CzechTourism se na oficiální expozici České republiky prezentovalo ve dnech 9. až 14. ledna celkem 10 spoluvystavovatelů – zástupců regionů, měst, kempu a sdružení měst Česká inspirace.

V rámci oficiálního veletržního doprovodného programu byly v „Travel Movie Theatre“ návštěvníkům každodenně promítány propagační spoty České republiky – České národní klenoty, o nových aspirantech na UNESCO, a spot pro rok 2018 ke 100. výročí založení Československa. Během doprovodného programu mohli návštěvníci vyzkoušet brýle s 3D virtuální realitou nebo ochutnávat oblíbené české pivo z Plzeňského Prazdroje.

„Veletrhy jsou jedním z nejvýraznějších nástrojů, jak Českou republiku prezentovat,“ uvádí ředitelka agentury Monika Palatková a dodává: „V roce 2017 jsme se s oficiální expozicí zúčastnili 20 veletrhů a podařilo se nám oslovit rekordních 1 800 000 návštěvníků.“   

Veletrh Vakantiebeurs v Utrechtu, který je největší akcí svého druhu v Nizozemí, letos přilákal 105 000 návštěvníků. „Podle předpokladů byl největší zájem o informace týkající se aktivní dovolené v přírodě, zejména v regionu jižní Čechy, kempování a samozřejmě o Prahu,“ doplňuje Petra Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux v Amsterdamu.

Nizozemci patří k turistům, kteří tráví v České republice nejdelší dobu. „Především starší generace podnikají několikatýdenní dovolené. Měli jsme na stánku pána, který letos stráví na cestách deset týdnů a bude kombinovat Česko s Maďarskem,“ sdělila Petra Palečková a dodává, že letos byl na veletrhu zjevný nárůst zájmu také o Moravu.

Co se týče ubytování, zajímali se Nizozemci kromě pro ně typických kempů také o ubytování v rekreačních domech s kompletním zázemím. Mnozí navíc preferují namísto dopravy vlastním vozem leteckou dopravu a vozidlo si následně zapůjčí přímo v Čechách.

Z úst návštěvníků nejednou zaznělo i ocenění, že je z jejich pohledu Česká republika považována za bezpečnou destinaci. Je to skutečnost, která zejména v poslední době nabývá na významu.

Prezentace České republiky v Nizozemsku bude pokračovat na březnovém veletrhu Fiets en wandelbeurs v Utrechtu, který je zaměřen výhradně na aktivní dovolenou, zejména na pěší turistiku a cyklistiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…