CzechTourism: ETC - solidarita s Ukrajinou a sto tisíc lůžek pro uprchlíky

06.03.2022 7:34 | Tisková zpráva

Iniciovali jsme vznik oficiálního vyjádření The European Travel Commission ke krizi na Ukrajině. Společnost Airbnb nabízí bezplatné ubytování až pro 100 000 Ukrajinců vysídlených válkou, přepravu zdarma zajistili i vlakoví dopravci. Cestování po Evropě je stále bezpečné.

CzechTourism: ETC - solidarita s Ukrajinou a sto tisíc lůžek pro uprchlíky
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Vyjádření CzechTourism

Cestovní ruch by měl být, podobně jako sport, apolitický - přestože vidíme, jak události posledních dní na obě tato odvětví silně dopadají. Rolí cestovního ruchu je zejména přinášet pozitivní dojmy - radost, poznání, sbližování různých kultur a národů. A agrese Ruska na Ukrajině zcela pochopitelně vyžaduje jasnou a ráznou odpověď. Proto jsem rád, že European Travel Commission a její členské státy vyslyšely naši výzvu zaslanou z České republiky a zaujaly jednoznačné stanovisko.

Jsem hrdý, že cestovní ruch pomáhá. Čeští hoteliéři poskytují uprchlíkům ubytování, restaurace vaří nebo vybírají peníze či hmotnou pomoc, dopravci přivážejí uprchlíky ze Slovenska a Polska. Ve spolupráci s asociacemi a CzechInvestem se připravuje platforma pro nabídku práce uprchlíkům a věřím, že právě tady sehraje cestovní ruch svou důležitou roli.

Oficiální dokument ETC najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…