CzechTourism: Hotely zaznamenaly v květnu pokles turistů

18.07.2014 13:30

Od počátku roku do konce května přijelo do českých hotelů celkem 2,6 milionu zahraničních turistů, což je o 2,3 procenta více než ve stejném období předchozího roku. Během května však statistiky zaznamenaly pokles, vyplývá z dat, která v úterý zveřejnil Český statistický úřad.

CzechTourism: Hotely zaznamenaly v květnu pokles turistů
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Během samotného měsíce května hotely zaznamenaly meziroční pokles příjezdů o necelá dvě procenta.  Za poklesem příjezdů zahraničních turistů stojí především důsledky rusko-ukrajinské krize, ale také vízová problematika a devalvace rublu.

„Agentura CzechTourism oslovuje ruskou veřejnost, aby ji povzbudila k cestám do České republiky. Využívá k tomu kombinaci PR článků, inzerce, outdoorové reklamy a elektronických médií,“ uvedl Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

Kromě samotných marketingových aktivit hraje klíčovou roli také vízová politika ČR, která je ve srovnání s konkurenčními destinacemi výrazně přísnější.

Konkrétně se jedná o příplatky za expresní vyřízení žádosti a udělování multivíz.

„Zejména s ohledem na mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2015 by bylo na místě odložit zavedení biometrických víz pro občany Ruské federace. Zkušenosti z Kazachstánu totiž ukazují, že zavedení těchto víz způsobí pokles v řádu desítek procent,“ uvedl Jan Herget, ředitel Institutu turismu ČR agentury CzechTourism.

Ze všech zahraničních turistů, kteří se ubytují v různých typech hromadných ubytovacích zařízení, až 90 procent využije služeb hotelů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…