CzechTourism: Jarní veletržní sezóna byla v Německu úspěšná

06.04.2019 17:06

Zahraniční zastoupení CzechTourism v Německu rekapituluje svou účast na veletrzích CMT Stuttgart a Freizeit Nürnberg – obě akce v roce 2019 potvrdily zájem německých návštěvníků i českých vystavovatelů.

CzechTourism: Jarní veletržní sezóna byla v Německu úspěšná
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Na letošním ročníku CMT Stuttgart se prezentovalo 2 207 vystavovatelů z celého světa a během devíti dnů veletrh navštívilo rekordních 260 000 lidí. S více než čtvrtmilionovou návštěvností se tak CMT stává nejnavštěvovanějším veletrhem cestovního ruchu na evropském kontinentu. Na českém stánku mohli návštěvníci načerpat nejen inspiraci pro letošní dovolenou v ČR, ale měli také možnost informovat se o putování po dálkové pěší turistické trase Zlatá stezka, která vede Jihočeským a Plzeňským krajem zrcadlově se Zlatou stezkou v Bavorsku. Zájem návštěvníků kvitovali i spoluvystavovatelé z Ústeckého kraje, lázní Třeboň a Léčebných lázní Mariánské Lázně.

Po rekordním veletrhu ve Stuttgartu se o měsíc později CzechTourism Německo spolu s dalšími 8 vystavovateli představil na veletrhu cestovního ruchu v Norimberku (Freizeit Nürnberg 27.2.-3. 3. 2019). Jeho branami prošlo téměř 105 tisíc potenciálních turistů z Bavorska, v rámci české expozice mohli získat informace u 8 spoluvystavovatelů (Královéhradecký, Olomoucký a Ústecký kraj, kraj Vysočina, Léčebné lázně Mariánské Lázně, a.s., Spa Hotel Olympia, Aquapalace Hotel Prague a projekt Zlatá stezka ve spolupráci s Jihočeským a Plzeňským krajem).

„Přestože podíl internetu na organizaci dovolené v Německu postupně narůstá, veletrhy zůstávají důležitým nástrojem pro oslovení koncových klientů. Potvrzují to jak návštěvnické statistiky obou akcí, tak i kontinuální zájem českých spoluvystavovatelů,“ říká Barbora Fajkusová z německého zastoupení CzechTourism.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…