CzechTourism: Léčebné pobyty v Česku jsou podle Rusů nejlepší na světě

14.12.2019 13:09

V prestižní soutěži National Geographic Traveler Awards 2019, kterou již po deváté pořádala ruská edice cestovatelského časopisu National Geographic Traveler, získala Česká republika první místo v kategorii „Nejlepší léčebný pobyt“.

CzechTourism: Léčebné pobyty v Česku jsou podle Rusů nejlepší na světě
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Rusové jsou hned po Němcích druhou nejpočetnější skupinou v českých lázních. Kromě jejich počtu je pro lázeňské regiony zajímavá především vysoce nadprůměrná délka jejich pobytu. Ta se například v Karlovarském kraji pohybuje kolem deseti dnů,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism.

Hlasování se účastnilo prostřednictvím webu www.nat-geo.ru a sociálních sítí více jak 450 000 čtenářů časopisu National Geographic Traveler, kteří od června do října 2019 vybírali nejlepší turistické destinace a poskytovatele služeb ve dvaceti pěti kategoriích.

Slavnostního vyhlášení soutěže, které proběhlo na konci listopadu v Moskvě se účastnilo sedmdesát pět finalistů z celého světa. České republika byla nominována v kategorii „Nejlepší léčebný pobyt“, kde pro ni hlasovalo 40 % účastníků ankety, což ji vyneslo na první příčku. Za Českou republikou se s 29 % hlasů umístilo Jordánsko a s 11 % Srbsko.

„Podle statistik World Travel & Tourism Council je Česko v medicínské turistice velmocí. Podle objemu peněz, které v tuzemsku zahraniční klienti utratí, je Česká republika na jedenáctém místě na světě. V Evropě je dokonce pátou zemí s největší útratou zahraničních pacientů,“ doplnil Jan Herget.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…