CzechTourism: Projekt Czech Specials se rozšiřuje na cukrárny a kavárny

15.03.2022 7:33 | Tisková zpráva

Projekt Czech Specials, který je partnerským dílem agentury CzechTourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, si klade za cíl popularizovat českou kuchyni. Czech Specials je nejen průvodcem po kvalitních restauracích, které nabízejí tradiční i moderní českou kuchyni, ale je také prestižní certifikační značkou.

CzechTourism: Projekt Czech Specials se rozšiřuje na cukrárny a kavárny
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

K české kuchyni ale patří neodmyslitelně i lokální cukrářské výrobky, proto byla certifikace Czech Specials od února tohoto roku rozšířena. Nyní tak mohou o certifikaci Czech Specials žádat i cukrárny a kavárny, které nabízejí minimálně tři druhy typicky českých cukrářských výrobků v tradiční či moderní formě a vysoké kvalitě.

„České cukrářské umění má dlouhou a úspěšnou historii. Byly doby, kdy se do Prahy a Brna jezdilo do cukrárny na zákusek a kávu až z Vídně. Chceme touto certifikací podpořit české cukrárny a kavárny, aby české cukrářské umění nezaniklo a mělo také úspěšnou budoucnost,“ říká Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

„Rozšíření certifikace je dalším krokem k podpoře gastro sektoru, který k turismu neodmyslitelně patří. Certifikace pomáhá v marketingových aktivitách a držitelé získávají cílenou mediální podporu zaměřenou na domácí i zahraniční turisty. Pro udělení certifikace je potřeba splnit všechna požadovaná kritéria, označení pak lze použít 3 roky,“ doplnil František Reismüller, ředitel odboru marketingu a zahraničních zastoupení.

Administrační poplatek za udělení certifikátu činí 750 Kč bez DPH. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…