CzechTourism pokračuje sériemi workshopů o aktuální situaci na zdrojových trzích

18.07.2021 7:34

Ve středu 14. 7. se konal již 4. online workshop určený pro české subjekty v cestovním ruchu o aktuální situaci na zdrojových trzích.

CzechTourism pokračuje sériemi workshopů o aktuální situaci na zdrojových trzích
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Tentokrát jsme se zaměřili na země Beneluxu – Belgii, Nizozemí a Lucembursko. Přestože nyní probíhá období letních dovolených, zúčastnila se workshopu téměř padesátka profesionálů cestovního ruchu.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

O chuti a plánech tamních obyvatel na cestování, probíhajících i připravovaných marketingových aktivitách CzechTourismu na výše uvedených trzích a možnostech budoucí spolupráce informovala Petra Koorn Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzT v Amsterdamu.

“Vzhledem k poměrně vysoké proočkovanosti můžeme očekávat, že pokud tomu bude epidemická situace nakloněna, Nizozemci i Belgičané se do České republiky v druhé polovině roku vrátí. Máme dobrou zpětnou vazbu ze strany turistů, kteří jedou individuálně, ale i od touroperátorů, kteří hlásí velký zájem o rezervace dovolené v Česku”, uvedla ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux v Amsterdamu s tím, že popularita České republiky v Nizozemsku navíc velmi stoupla díky televizní reality Wie is de Mol? natočené vloni v České republice.

Nizozemští a belgičtí turisté se tradičně umisťují mezi TOP 15 přijíždějících zahraničních návštěvníků. V roce 2019 přijelo do České republiky téměř 250 000 Nizozemců a 110 000 Belgičanů. V loňské krátké turistické sezoně navštívilo ČR přes 81 tisíc nizozemských turistů a 28 tisíc belgických turistů.

Další workshop zaměřený na Itálii, Francii a Španělsko se uskuteční ve středu 4. srpna. Účast na těchto workshopech je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…