DIAMO: Sanaci ostravské haldy sledují představitelé města i kraje

25.01.2021 15:53

Sanační práce na heřmanické haldě v Ostravě pokračují bez ohledu na zimní počasí a koronavirovou pandemii.

DIAMO: Sanaci ostravské haldy sledují představitelé města i kraje
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Přesvědčit o tom se mohl při prohlídce haldy náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jakub Unucka a spolu s ním náměstkyně primátora Ostravy Kateřina Šebestová, která návštěvu iniciovala. Vedení státního podniku DIAMO se zaměřilo při setkání hlavně na vysvětlení postupu sanace heřmanického odvalu.

Prohlídka haldy a následné setkání na centrále závodu ODRA se uskutečnilo 13. ledna 2021 za účasti ředitele státního podniku L. Kašpara a ředitele odštěpného závodu ODRA P. Kříže. Vedení státního podniku připomnělo zástupcům kraje a města dosavadní postup a zdůraznilo, že sanace heřmanické haldy pokračuje podle dlouhodobého plánu. Zaměřilo se i na pochybnosti, které vznesl krajský náměstek J. Unucka v souvislosti se separační linkou soukromé firmy, která se v současné době nevyužívá. Státní podnik se opírá o mnohaleté zkušenosti, odborné posudky či analýzy a jeho cílem je efektivní postup sanace. Hlavním směrem zůstává budování vzdušných stěn, které zamezí šíření termické aktivity, a práce s termicky aktivní částí odvalu. Pokračují i rekultivace a monitorovací činnost.

Náměstkyně primátora Kateřina Šebestová uvedla: „Aktivity státního podniku sledujeme a jeho zástupci nás pravidelně informují o dění na haldě, opatřeních, odborných posudcích a hlavně o výsledcích měření kvality ovzduší. Jde o obrovskou plochu, sanace tak potrvá bohužel ještě řadu let. Důležité však je, že práce postupují. Vlivy na životní prostředí jsou pravidelně monitorovány odborným akreditovaným subjektem a minimální dopady mimo jiné potvrdil i česko-polský projekt, na kterém spolupracovala VŠB-TU.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…