DIAMO: Setkání Koordinační skupiny pro lokality, ovlivněné těžbou uranu

29.06.2019 10:47

Ve dnech 17. až 21. června 2019 organizovala v Kyrgyzstánu Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE) Technické setkání Koordinační skupiny pro lokality, ovlivněné bývalou těžbou uranu ve střední Asii (CGULS).

DIAMO: Setkání Koordinační skupiny pro lokality, ovlivněné těžbou uranu
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Státní podnik DIAMO na setkání reprezentoval Ing. Jiří Mužák, Ph.D., vedoucí odboru mezinárodní spolupráce – vedoucí mezinárodního školicího střediska.

Na jednáních byly prezentovány Strategický plán a připravované i probíhající projekty sanací lokalit ovlivněných bývalou těžbou uranu vzemích střední Asie. Zástupci Kyrgyzské republiky, na jejichž území se nachází obrovské množství starých uranových zátěží, vyjádřili své přesvědčení, že některých projektů by se měla účastnit i Česká republika prostřednictvím státního podniku DIAMO, který má vřešení environmentálních problémů spojených stěžbou uranu rozsáhlé a mnohaleté zkušenosti.

Na setkání bylo též kladně hodnoceno působení Mezinárodního vzdělávacího střediska World Nuclear University School of Uranium Production státního podniku DIAMO, jehož vzdělávací kurzy již absolvovalomnoho expertů z celého světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…