DPP: 20. výročí poslední jízdy soupravy metra Ečs na trase C

25.06.2017 20:59

V roce 1997 začala výroba pětivozové soupravy metra M1, a to znamenalo jediné, konec souprav typu Ečs na lince C. A právě ukončení provozu souprav Ečs si tento měsíc připomínáme.

DPP: 20. výročí poslední jízdy soupravy metra Ečs na trase C
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Neděle 29. června 1997, 12 hodin 24 minut. Z depa Kačerov vyjíždí na svou poslední jízdu souprava složená z vozů metra typu Ečs (ev. č. 1076-1027-1054-1067-1083). Z důvodu závady dveří vozu 1054, však dochází ke zkrácení jízdy a souprava se manipulačně (bez cestujících) vrací do depa Kačerov. Návrat do odpolední přepravní špičky se však nepodařil z důvodu poruchy radiostanice VKV. Ani dvě závady nezabránili návratu do tunelu a souprava vyjela na symbolickou poslední jízdu ve 21.48 hodin ze stanice Háje. Po obratu ve stanici Nádraží Holešovice končí souprava svou službu pro cestující ve stanici Háje ve 22.46, kdy jí opouští poslední cestující. Zpět do Depa Kačerov jede již „manipulačně".

Zpátky v čase
Jistě se mezi Vámi najde hojný počet pamětníků, kteří rádi vzpomínají na soupravy Ečs v provozu. Nejen pro ně jsme připravili vzpomínkové jízdy v časech 12.24 hodin (ze stanice Kačerov), 13.06 hodin (ze stanice Nádraží Holešovice) a v 21.34 hodin (ze stanice Kačerov). Dobové uniformy strojvedoucích spolu s původním hlášení v soupravě jsou již tradiční ozdobou těchto jízd.

I přesto, že poslední jízdu soupravy Ečs v roce 1997 provázely těžkosti, bylo rozloučení s tímto typem vozů, důstojné. A právě poslední jízdu legendární soupravy pražského metra Ečs si můžete zopakovat ve čtvrtek 29. června 2017 (v 22.46 hodin ze stanice Háje) s Dopravním podnikem.

Vstupenky na tuto speciální jízdu (s odjezdem v 22.46 hodin ze stanice Háje) je možné zakoupit ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…