DPP: Informace o změnách v dopravě – výluka tramvají v ulici Spálená

26.10.2018 9:58

Z důvodu opravy tramvajové trati na křižovatce ulic Lazarská a Spálená bude od pondělí 29. 10. 2018 (cca 4:30 hod.) do čtvrtka 8. 11. 2018 (cca 4:30 hod.) obousměrně přerušen tramvajový provoz ve Spálené ulici, v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Myslíkova a Lazarská.

DPP: Informace o změnách v dopravě – výluka tramvají v ulici Spálená
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Při druhé etapě opravy tramvajové trati dojde v křižovatce Lazarská x Spálená v části od Karlova náměstí k výměně kolejové konstrukce včetně pražců. Z důvodu zvýšení odolnosti kolejové konstrukce budou použity kolejnice opatřené tvrdonávarem. V průběhu výluky bude dále proveden nezbytný servis na kolejové křižovatce Spálená x Myslíkova. Zároveň bude tramvajová trať ve vyloučeném úseku strojně přebroušena.

Po ukončení této etapy bude následovat další, při které bude vyměněna zbývající část křižovatky Lazarská x Spálená od Národní třídy a část kolejové konstrukce v křižovatce u Národního divadla. Současně v rámci této etapy dojde ke koordinaci s TSK a. s., která bude provádět detailní monitoring technického stavu mostu Legií a PVS a. s., která v okolí Vítězné ulice provádí rekonstrukce vodovodů. V souvislosti s touto činností bude uzavřen most Legií a Vítězná ulice pro individuální dopravu.

Změny tras tramvajových linek

Linka č. 2 bude vedena v trase Sídliště Petřiny – Chotkovy sady – Malostranská (na nábřeží E. Beneše) – Právnická fakulta – Malostranská – Sídliště Petřiny.
Linky č. 3 a 92 budou v úseku Palackého náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 5 bude zrušena.
Linka č. 6 bude ve směru od Palmovky ze zastávky Lazarská odkloněna přes zastávky Národní třída, Újezd, Anděl, Smíchovské nádraží a Hlubočepy do zastávky Sídliště Barrandov.
Linka č. 14 bude ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka č. 36 směr I. P. Pavlova, Otakarova a Kubánské náměstí.
Linky č. 18 a 93 budou v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí.
Linka č. 21 bude zrušena.
Linky č. 22 a 97 budou v úseku Karlovo náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská.
Linka č. 23 bude vedena v trase Vypich – Malovanka – Pražský hrad – Malostranská – Újezd – Národní třída – Lazarská – Václavské náměstí – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Florenc – Palmovka – Bulovka – Kobylisy (nástupní zastávka Březiněveská). V úseku Bílá labuť – Kobylisy bude v provozu pouze v pracovní dny cca od 6:00 hodin do 20:00 hodin.
Linka č. 24 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Albertov odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Anděl a Na Knížecí do obratiště Radlická (v provozu jen ve špičkách pracovních dnů).
Linky č. 91 a 96 budou v úseku Karlovo náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 94 bude v úseku Zborovská – Lazarská odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 95 bude v úseku Albertov – Lazarská odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
Linka č. 99 bude v úseku Karlovo náměstí – Újezd odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Staroměstská, Malostranská a Malostranské náměstí.

Centrální přestupní bod nočních linek tramvají bude v zastávkách Národní divadlo.

Zavedené tramvajové linky
V denním provozu budou zavedeny tramvajové linky č. 32, 34 a 36.

Linka č. 32 v trase Radošovická / Nádraží Strašnice – Koh-i-noor – Vršovické náměstí – Náměstí Míru – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Myslíkova – Palackého náměstí – Výtoň – Nádraží Braník.
Linka č. 34 v trase Ústřední dílny DP – Černokostelecká – Želivského – Flora – Hlavní nádraží – Masarykovo nádraží – Bílá labuť – Vltavská – Maniny – Palmovka – Balabenka – Vysočanská.
Linka č. 36 v trase Kubánské náměstí – Koh-i-noor – Otakarova – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí, dále pokračuje jako linka č. 14 směr Spořilov.

Změny v zastávkách tramvají
Zřizují se zastávky Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše (směr Čechův most) a pro noční linky Malostranská v Letenské ulici u křižovatky s ulicí Klárov (v obou směrech).

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Informační opatření

Jsou připraveny informační letáky v několika typech s informacemi v češtině i angličtině. K dispozici jsou ve vozech tramvají a autobusů i v informačních vitrínách ve stanicích metra den před a v průběhu akce.

Od pátku 26. 10. je pro cestující připraveno ve všech stanicích metra upozornění formou hlášení ve staničním rozhlase v češtině a angličtině.

V dotčené oblasti je připraveno 18 informačních tabulí se schematickým nákresem a základními informacemi.

Cestujícím budou k dispozici v první dva dny výluky také informátoři v reflexních vestách, kteří poradí dopravní spojení v českém i anglickém jazyce.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…