DPP: Nástupiště ve stanici metra Muzeum A pro směr Depo Hostivař bude zhruba pět měsíců uzavřeno

10.07.2017 14:11

Od úterý 11. července 2017 dojde kvůli opravě k uzavření nástupiště stanice metra Muzeum A ve směru Depo Hostivař, a to po dobu zhruba pěti měsíců. V příštím roce pak navážou další etapy oprav s uzavřením nástupiště v opačném směru.

DPP: Nástupiště ve stanici metra Muzeum A pro směr Depo Hostivař bude zhruba pět měsíců uzavřeno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanice metra linky A Muzeum

Ve stanici metra Muzeum A začaly přípravné práce už v půlce června. Stavební práce spočívají zejména v odstraňování průsaků do stanice jejich zainjektováním, včetně těsnících nátěrů a v sanaci železobetonové části ostění a ve vybudování odvodňovacího nerezového systému zontů. Dále budou repasovány a částečně vyměněny eloxované hliníkové obklady včetně jejich nosné konstrukce. Bude provedena výměna kamenných obkladů pilířů a stěn na nástupišti. Kamenné obklady zůstanou na pilířích a stěnách ve stejném rozsahu a bude použit tentýž materiál z lomu v Makedonii. Také budou opraveny nástupištní hrany.

Z technologických prací bude zejména vybudováno nové osvětlení stanice včetně jeho řídícího systému, staniční rozhlas, systém počítání cestujících, majáčky pro nevidomé, přístupový systém do služebních prostor a další technologické řídící systémy. Dále budou provedeny rekonstrukce kanalizačních systémů včetně čerpadel a výtlačných potrubí a nové rozvody vody. Též budou provedeny úpravy na vzduchotechnickém systému. Investiční náklady této akce jsou 120 mil. Kč.

Harmonogram prací je rozdělen do jednotlivých etap, s tím, že omezení pro cestující bude v 1. a 2. etapě, kdy bude vyloučena vždy jedna kolej z provozu (vlaky s cestujícími budou na konkrétní koleji jen projíždět). První etapa skončí cca 12. prosince 2017, druhá etapa (uzavření nástupiště v opačném směru) pak započne na začátku roku 2018. Rekonstrukce stanice metra Muzeum A bude celkově dokončena v září 2018.

Dopravní opatření

Z důvodu opravy části nástupiště ve stanici Muzeum na lince A bude od zahájení provozu v úterý 11. 7. 2017 na cca pět měsíců uzavřeno nástupiště pro směr Depo Hostivař.

„Pro jízdu do stanice Muzeum ve směru od Nemocnice Motol je třeba dojet až do stanice Náměstí Míru a následně přestoupit na vlak v opačném směru. K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Depo Hostivař lze využít vlak směr Nemocnice Motol a ve stanici Můstek přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

Kromě přejíždění do další stanice či výstup o stanici dříve, cestující mohou samozřejmě využít i alternativní trasy povrchovou dopravou – a to buď z vlastní zkušenosti, nebo pomocí vyhledávače spojení (dostupného ZDE).

Více informací včetně schémat naleznete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…