DPP: Personální změny v dozorčí radě, nově bylo zvoleno pět členů z řad zaměstnanců

11.12.2018 20:38

Na základě výsledků voleb členů dozorčí rady Dopravní podniku hl. m. Prahy (DPP) z řad zaměstnanců DPP bylo zvoleno celkem pět nových členů. Dle pořadí jsou novými členy: Oldřich Schneider, Jiří Obitko, Jan Holub, Tomáš Novotný a Josef Buriánek, a to s platností od 30. 11. 2018. Dozorčí rada DPP má tak plný počet, tj. 15 členů.

DPP: Personální změny v dozorčí radě, nově bylo zvoleno pět členů z řad zaměstnanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Ve stanovené lhůtě bylo doručeno celkem 23 platných přihlášek zaměstnanců DPP na kandidáty dozorčí rady. Od 19. 11. do 30. 11. 2018 pak probíhalo hlasování každý pracovní den na jednotlivých místech hlasování (pracovištích DPP). Celkem hlasovalo 2 039 voličů. Vítězný kandidát Oldřich Schneider obdržel 561 hlasů, Jiří Obitko 480, Jan Holub 422, Tomáš Novotný 398 a Josef Buriánek 345.

„Těší mě, že na základě proběhlých voleb budou v dozorčí radě DPP působit i nové tváře z řad zaměstnanců, kteří mohou opět přinést jiný pohled na řešenou agendu dozorčí rady,“ uvedl Jiří Špička, personální ředitel a člen představenstva DPP.

„Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům za odpovědnou volbu a podporu v první přímé volbě členů do dozorčí rady z řad zaměstnanců, která zajišťuje všem zvoleným silný mandát a zároveň odpovědnost za chod DPP i značnou odpovědnost vůči zaměstnancům,“ řekl Oldřich Schneider, vítěz voleb z řad zaměstnanců DPP.

Kromě proběhlých voleb Rada hlavního města Prahy dále v působnosti valné hromady DPP svým usnesením č. 3006 ze dne 4. 12. 2018 odvolala k tomuto datu z funkce člena dozorčí rady DPP Ing. Marka Doležala, Ing. Petra Hlubučka, Ing. Vojtěcha Kocourka, Ph.D., JUDr. Petra Novotného, Ing. Karla Grabein Procházku, Martina Slabého, Mgr. Jana Smetanu, Petra Šimůnka a Jaroslava Štěpánka.

K 5. 12. 2018 pak RHMP zvolila do funkce člena dozorčí rady DPP Ing. Marka Doležala, Ing. Petra Hlubučka, Jana Marka, Ing. Tomáše Mikesku, Ing. Adama Scheinherra, Ph.D., MSc., Ing. Michala Štěpána, PaedDr. Ivo Vašíčka, Pavla Vyhnánka, M.A., a Ing. Michala Zděnka, M.A. Ve svém působení v dozorčí radě pokračuje v členství Mgr. Petra Kolínská.

Složení dozorčí rady je k dispozici i ZDE.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …