DPP: Pražští školáci mohou letos opět soutěžit o nejhezčí podobu tramvaje

21.05.2013 10:10

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pod záštitou náměstka primátora pro oblast dopravy Josefa Noska letos vyhlašuje druhý ročník soutěže o nejhezčí návrh polepu tramvaje T3. Soutěž „Namalujte svou tramvaj“ je určena pro žáky druhých stupňů pražských základních škol a primy až kvarty víceletých gymnázií. Soutěžící třídy mohou letos své návrhy posílat do pátku 7. června.

DPP: Pražští školáci mohou letos opět soutěžit o nejhezčí podobu tramvaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

 

Přihláškou do soutěže je kreativní návrh vizuálního ztvárnění pražského tramvajového vozu, pro který dostanou všechny školy šablonu. Soutěžní návrhy je možné posílat až do 7. června 2013.

Všechny zaslané návrhy zhodnotí odborná porota, která vybere 10 vítězných návrhů, které postoupí do finálového kola. O vítězi soutěže potom rozhodne veřejnost hlasováním na internetových stránkách www.dpp.cz, a to v období od 10. do 20. června 2013.

Následně 26. června 2013 proběhne slavnostní vyhlášení výsledků soutěže v prostorách Magistrátu hl. m. Prahy za účasti všech tříd, jejichž návrhy postoupily do finálového kola. Vítězný návrh bude použit jako šablona pro polep reálné tramvaje T3, která bude poté po dobu jednoho roku jezdit na běžné lince.

„Jsem rád, že můžeme poskytnout naši tramvaj k soutěži, která na jedné straně rozvíjí dětskou kreativitu, na druhé straně buduje u školáků vztah k městské dopravě. Přeji soutěžícím hodně štěstí a ať právě jejich návrh vyhraje,“ říká Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Vítězná třída za odměnu „svou tramvaj“ na začátku září slavnostně pokřtí a absolvuje první jízdu. Vítězové se spolu s dalšími finalisty mohou také těšit na návštěvu Muzea MHD ve Střešovicích a na uspořádání vlastní výstavy, která představí soutěžící návrhy.

V prvním ročníku soutěže se přihlásilo se svými návrhy 233 školních tříd a vítězným návrhem „Noční Praha“ se polepila celá tramvaj. „První ročník soutěže se setkal s velkým ohlasem u dětí. Rozhodl jsem se proto tento projekt zopakovat a dát žákům znovu prostor pro jejich kreativitu. Věřím, že touto cestou zároveň podpoříme i jejich kladný přístup k cestování městskou hromadnou dopravou, “ říká náměstek primátora pro oblast dopravy Josef Nosek, který nad akcí převzal záštitu.

Více informací včetně šablony tramvaje ke stažení lze nalézt na internetové adrese www.dpp.cz/soutez-namalujte-svou-tramvaj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…