DPP: Přerušení provozu lanové dráhy na Petřín

08.07.2019 9:10

Z důvodu mimořádného diagnostického průzkumu dochází v pondělí 8. července 2019 k dočasnému přerušení provozu lanové dráhy na Petřín. Provoz lanové dráhy bude obnoven v úterý 9. července 2019 v 9:00 hodin.

DPP: Přerušení provozu lanové dráhy na Petřín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„Důvodem zastavení provozu lanové dráhy na Petřín je nutnost provedení speciálního diagnostického vrtu. Touto diagnostikou chce DPP ověřit kvalitu podloží v oblasti opěrných zdí v horní části dráhy. Jedná se o to, abychom preventivně ověřili, zda není podloží dráhy narušeno spodními vodami,“ uvedl Pavel Kejha, vedoucí provozovny LD Petřín.

Celá akce byla zahájena v 7 hodin ráno, začala dopravou vrtné soupravy a následným zakotvením na dráhu. Poté bude prováděna lokace a samotný vrt. Práce se nedají dělat v nočních hodinách, jelikož to neumožňuje technologický postup.

V době jednodenní odstávky se budou zaměstnanci věnovat i dalším udržovacím pracím, a to především na vozech lanové dráhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…