DPP: Výměna pražců na lince metra C přeruší o víkendu provoz mezi Muzeem a Pražského povstání

22.10.2019 14:52

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje o tomto prodlouženém víkendu vyměnit 556 dřevěných pražců za betonové na dalších úsecích linky metra C. Z tohoto důvodu bude od zahájení provozu v sobotu 26. října do ukončení provozu v pondělí 28. října 2019 obousměrně přerušen provoz mezi stanicemi metra Pražského povstání a Muzeum. Během výluky DPP zajistí v úseku náhradní autobusovou dopravu a cestujícím poskytne plnohodnotný informační servis.

DPP: Výměna pražců na lince metra C přeruší o víkendu provoz mezi Muzeem a Pražského povstání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Opravy bude DPP provádět na více místech zároveň. Mezi stanicemi Vyšehrad a Pražského povstání vymění na druhé koleji 300 pražců, souběžně s tím vymění 256 pražců i mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad ale na první koleji. Během výluky zaměstnanci Staveb tratí DPP ošetří ochranným nátěrem i roznášecí ocelový rošt v Nuselském mostě a zaměří se zejména na místa styků příčných a podélných nosníků.

„Vzhledem k náročnosti prací se bude na výměně pražců podílet více než sto zaměstnanců. Informační servis bude zajištěn letáky a hlášením v dopravních prostředcích. Cestujícím budou k dispozici informátoři v reflexních vestách,“ říká Ladislav Urbánek, dopravní ředitel a člen představenstva DPP. Informace cestující naleznou mimo jiné na velkoformátových tabulích na vybraných místech dotčených výlukou či na sociálních sítích DPP.

V souvislosti s výlukou bude metro na trati C jezdit dvoukolejně v úsecích Háje – Pražského Povstání a Letňany – Florenc, z Florence pak jednokolejně (po první traťové koleji) do stanic Hlavní nádraží a Muzeum. Dopravní obslužnost vyloučeného úseku zajistí DPP náhradní autobusovou dopravou XC na trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží. DPP posílí i provoz na lince č. 196. Pro linku č. 134 se přemístí zastávku Pražského povstání (pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět). Pro bezbariérový nástup a výstup doporučuje DPP využít při cestě do centra autobusovou linku č. 135 z oblasti Jižního města od stanic Roztyly a Chodov, kde jsou všechny spoje zajištěny nízkopodlažními vozy.

Více informací a schéma jsou k dispozici ZDE.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 141 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2019 bylo ve vlastnictví společnosti 1 162 autobusů, 865 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede více než 180 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2019 celkem 10 930 zaměstnanců, z toho 4 265 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…