DPP: je připraven na velikonoční uzavírku metra C

27.03.2013 13:06

O letošních Velikonocích ve dnech od 30. března do 1. dubna bude mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání obousměrně přerušen provoz metra. Výluka potrvá souvisle od sobotního rána 30. března a skončí ranním zahájením provozu v úterý 2. dubna. Důvodem výluky je celková oprava výhybky u stanice metra I. P. Pavlova. Rekonstrukce výhybky se uskuteční po 39 letech provozu.

DPP: je připraven na velikonoční uzavírku metra C
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

 

Provoz metra v úsecích Háje – Pražského povstání a Letňany – Muzeum bude zachován s tím, že v úseku Florenc – Muzeum budou vlaky jezdit pouze po jedné koleji. Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Pražského povstání bude zavedena náhradní autobusová doprava XC.
 
K zajištění dostatečné informovanosti cestujících bude sloužit přibližně 40 informačních tabulí se základními informacemi o výluce a s navigací na náhradní autobusovou dopravu XC, pro zahraniční turisty navíc i v angličtině a němčině.
 
„Na nejexponovanějších místech budou vyškolení a jazykově vybavení pracovníci radit cestujícím denně mezi 7:00 a 22:00 hodinou. Informátory cestující naleznou na Hlavním nádraží, na Muzeu, na I. P. Pavlova a také na stanici Pražského povstání,“ uvedl Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.
 
Prodloužena bude i provozní doba telefonní infolinky 296 19 18 17, která bude po dobu výluky k dispozici od 7:00 do 22:00 hodin.
 
Po loňské velikonoční výluce, během níž proběhla výměna výhybky na první koleji I. P. Pavlova, tak budou ve stanici vyměněny obě výhybky mezi tratí C a traťovými spojkami k trati A.
 
Podrobný popis náhradní autobusové dopravy
 
V úseku Hlavní nádraží – Pražského povstání bude zavedena náhradní autobusová doprava XC, která bude zastavovat u všech stanic metra. Náhradní autobusová doprava XC pojede mezi zastávkami Pražského povstání a Hlavní nádraží v rozsahu a návaznostech provozu linky metra C. Počet jednotlivých spojů náhradní autobusové dopravy bude odpovídat přepravní kapacitě pro dané období, tj. 3 – 4 kloubové nízkopodlažní autobusy na jeden vlak metra.
 
Zastávky autobusu XC
 
Linka XC (Hlavní nádraží - Muzeum - I. P. Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání)
 
Umístění zastávek 
- směr Pražského povstání
 
Hlavní nádraží           - v zastávce BUS linky 504 ve Wilsonově ulici
 
Muzeum                    - v zastávce BUS linky 504 ve Wilsonově ulici
 
I. P. Pavlova              - v zastávce BUS linky 504 v Sokolské ulici
 
Vyšehrad                   - v ul. 5. května, v zaslepeném vyústění ul. U Gymnázia
 
Pražského povstání   - výstupní v zastávce BUS linky 148 (směr Kavčí hory) v ul. Děkanská vinice
 
- směr Muzeum, Hlavní nádraží
 
Pražského povstání   - v zastávce BUS linky 148 (směr Podolská vodárna) v ul. Děkanská vinice
 
Vyšehrad                   - v ul. 5. května, cca 50 m za křižovatkou s ul. Lounských
 
I. P. Pavlova              - v zastávce BUS linky 504 v Legerově ulici
 
Muzeum                      - v Legerově ulici, před odbočením do ulice Vinohradská (na úrovni zastávky TRAM)
 
Hlavní nádraží           - výstupní v zastávce BUS linky 504 ve Wilsonově ulici
 
Cestování bezbariérovými spoji
 
Cestující, kteří využívají při svém cestování bezbariérové spoje a pojedou směrem od konečné stanice Háje, mohou po výstupu ve stanici Pankrác využít autobusovou linku 193 do zastávky Pražského povstání, kde bude možné přestoupit na náhradní autobusovou dopravu.
 
Pro usnadnění přestupu bude pro linku 193 ve směru Nádraží Vršovice zřízena zastávka Pražského povstání v nástupní zastávce náhradní autobusové linky XC. V zastávce Hlavní nádraží bude cestujícím na vozíku a osobám se sníženou schopností pohybu (po předchozí domluvě s řidičem) umožněn výstup z autobusů XC až v nástupní zastávce, která se nachází v blízkosti výtahů haly vlakového nádraží. Pro další cestu směrem ke konečné stanici Letňany lze již využít linku C metra.
 
Pro cestu v opačném směru mohou cestující využít k výstupu z metra ve stanici Hlavní nádraží výtah a přestoupit zde na náhradní autobusovou dopravu směr Pražského povstání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…