DPP obnovuje standardní režim odbavování cestujících v autobusech i tramvajích

05.06.2020 19:38

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od pondělí 8. června 2020 obnoví standardní režim odbavování cestujících na všech městských autobusových i tramvajových linkách.

DPP obnovuje standardní režim odbavování cestujících v autobusech i tramvajích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Cestující budou moci do vozidel opět nastupovat také předními dveřmi a uvolní se pro ně doposud zablokované přední řady sedadel. Do původního stavu před pandemií se vrací i otevírání dveří. Řidiči je nebudou automaticky otevírat v každé zastávce, cestující si pro výstup či nástup a otevření dveří musí opět zmáčknout příslušné tlačítko. DPP od 8. června 2020 navíc obnoví večerní provoz autobusových linek č. 149, 150, 170 a 176. I nadále platí povinnost cestujících mít zakrytý nos i ústa během celého pobytu v prostorách MHD.

Z původních mimořádných opatření souvisejících s pandemií covid-19 tak zůstává v platnosti zrušení doplňkového prodeje jízdenek u řidiče na městských autobusových linkách a povinnost cestujících mít během celého pobytu ve všech prostorách MHD zakrytý nos i ústa.

Ukončení režimu centrálního otevírání všech dveří na každé zastávce navazuje na uvolnění opatření zavedených v souvislosti s pandemií covid-19 a současně zohledňuje postupný nárůst venkovních teplot. Dosavadní doporučený režim otevřených oken a automatického otevírání všech dveří totiž značně snižuje účinky běžící klimatizace, která pak nestačí ochlazovat vnitřní prostor vozidel. Při nástupu či výstupu si cestující v autobusech i tramvajích budou muset pro otevření dveří od 8. června 2020 opět zmáčknout tlačítko tak, jak byli zvyklí před pandemií covid-19. V metru zůstane automatické otevírání dveří ve všech stanicích zatím zachováno.

DPP bude pokračovat ve zvýšené intenzitě úklidů a dezinfikování vozidel jako v době pandemie.

I nadále ozonizuje vozy metra, autobusy a tramvaje, denně otírá všechny tyče, tlačítka a madla ve vozech i na eskalátorech, a stále používá vyšší koncentrace čistících a dezinfekčních prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…