Další debata se studenty o uprchlické krizi - dnes odpoledne

18.11.2015 10:42

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier pokračuje v sérii debat na akademické půdě. Tentokrát zavítá mezi studenty olomoucké Univerzity Palackého, a to ve středu 18.11. v 16:00 hod. (aula PdF, Žižkovo nám.5, Olomouc).

Další debata se studenty o uprchlické krizi - dnes odpoledne
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Společně s filozofem prof. Václavem Bělohradským již dříve absolvoval  debaty na Ostravské univerzitě a Slezské univerzitě v Opavě. 

Po teroristických útocích v Paříži vnímá ministr Dienstbier potřebu o tématu uprchlické krize mluvit o to naléhavěji. Zdůrazňuje, že boj proti terorismu a uprchlická krize jsou dvě rozdílná témata. Opakovaně připomíná, že je třeba hledat společné evropské řešení a zaměřit se především na vylepšení životních podmínek v zemích, odkud uprchlíci přicházejí a zastavit tak či omezit migraci do Evropy.      

" Je dobré řešit příčiny krize, ale my se také musíme zaměřit na řešení  důsledků. Bylo by dobré kdybychom se mohli ujednotit na společné evropské azylové politice ", říká ministr Dienstbier. A zároveň zdůrazňuje, že musíme být opatrní a dbát na bezpečnostní pravidla, ale zároveň nesmíme opomíjet humánní rozměr. „To, co se stalo v Paříži, je odporná věc, je to tragédie. Na druhou stranu jsou tu velká množství lidí, na které to taky dopadá, lidí, kteří zoufale utíkají právě před muslimskými extremisty, a my musíme samozřejmě pamatovat na obě dvě hlediska.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…