Další prestižní ocenění pro FN Brno - prof. Josef Bednařík předsedou ČNS ČLP JEP

27.01.2017 11:17

Další velmi prestižní ocenění obdržela Fakultní nemocnice Brno. Přednosta Neurologické kliniky FN Brno a LF MU prof. MUDr. Josef Bednařík, CSc., FCMA, byl zvolen předsedou České neurologické společnosti ČLS JEP.

Další prestižní ocenění pro FN Brno -  prof. Josef Bednařík předsedou ČNS ČLP JEP
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Jedná se o velmi prestižní a profesní ocenění nejenom pro přednostu prof. Bednaříka, ale rovněž pro celou Fakultní nemocnici Brno. Jen pár měsíců před tímto oceněním se stal předsedou České chirurgické společnosti přednosta Chirurgické kliniky FN Brno prof. MUDr. Zdeněk Kala, CSc. FN Brno má i zastoupení v Radiologické společnosti ČLS JEP, neboť jejím předsedou je přednosta Radiologické kliniky FN Brno prof. MUDr. Vlastimil Válek, CSc., MBA.

Prof. Josef Bednařík se ve své dosavadní klinické a vědecko – výzkumné práci zaměřil na oblast neuromuskulárních onemocnění, neurologických poruch v rámci kritického stavu, neurologických komplikací degenerativního onemocnění páteře, klinické neurofyziologie a neuropatické bolesti.

 „Zvolení předsedou České neurologické společnosti považuji za logické vyústění své dlouholeté práce ve prospěch České neurologické společnosti ČLS JEP, kterou jsem vykonával jako člen výboru společnosti od roku 1990 a jako první místopředseda (2013 až 2017) a šéfredaktor České a slovenské neurologie a neurochirurgie (2004 – 2016). Toto ocenění ale chápu zároveň jako velký závazek,“ říká nový předseda ČNS ČLP a přednosta Neurologické kliniky FN Brno a LF MU prof. Josef Bednařík.

Ve své funkci se chce dále zaměřit na zlepšení kvality a organizace pregraduálního a postgraduálního vzdělávání v neurologii, zlepšení image tohoto oboru jako velmi významného a dynamicky se rozvíjejícího medicínského oboru a zmírnění ekonomického a personálního podhodnocení neurologie v relaci s ostatními medicínskými obory s ohledem na frekvenci, význam a dopady neurologických onemocnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…