Diváci ode dneška na pozici pro ČT :D a ČT art naleznou informační klip

16.08.2013 13:37

Od dnešního dne budou diváci na pozici pro nové kanály ČT :D a ČT art informováni krátkým klipem o startu obou programů v sobotu 31. 8. 2013. O posledním srpnovém víkendu bude vysílání České televize slavnostní nejen na dětské a kulturní stanici, ale i na ostatních kanálech, které připravily pro své diváky takzvaný Supervíkend s ČT.

Diváci ode dneška na pozici pro ČT :D a ČT art naleznou informační klip
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Dětský i kulturní kanál bude vysílat na pozici, která je označena jako CT:D / CT art. Poslední dva týdny před startem obou stanic na ní poběží krátká smyčka, která diváky připraví na začátek programu ČT :D v sobotu v šest hodin ráno a ČT art v osm večer," říká ředitel techniky České televize Ivo Ferkl a dodává: "Na většině televizních přijímačů již doladění nové programové pozice proběhlo automaticky. Některá zařízení však musí nastavit diváci sami."

Jak naladit pozici pro ČT :D a ČT art (orientační princip, konkrétní postup pro jednotlivá zařízení  není jednotný):

·  Kanál ČT :D / ČT art je dostupný v pozemním digitálním vysílání v Multiplexu 1a (MUX 1a / RS7).

·  Na většině přijímačů s tunerem DVB-T proběhne doladění nové programové pozice automaticky.

·  Pokud automatické naladění neproběhne, je třeba vstoupit do ovládacího MENU a v sekci NASTAVENÍ (SETTING) zvolit funkci LADĚNÍ (TUNE). Optimální je zvolit režim MANUÁLNÍ LADĚNÍ (MANUAL) a nastavit vyhledávání dle čísla kanálu v místě příjmu.

·  V režimu AUTOMATICKÉ LADĚNÍ (AUTOMATIC) dojde k proladění všech dostupných kanálů v místě příjmu - tento způsob ladění je pomalejší a může mít i některé další nevýhody: mohou se naladit kanály, o které divák nemá zájem, např. i proto, že mají horší signál.

Divákům, kteří budou mít s naladěním problémy, je připraveno pomoci Divácké centrum České televize na čísle 261 136 113.

Pokud je při manuálním ladění třeba zadat kmitočet požadovaného kanálu, lze použít tabulku- http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/digitalni-vysilani-dvb-obecne/kmitocty-televiznich-kanalu/. Kanály jednotlivých pozemních vysílačů je možno vyhledat zde - http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/ct-hd/.

Kanál ČT:D / ČT art je možné od 31. 8. 2013 přijímat i z družice na stejné pozici jako všechny ostatní programy ČT (Astra 3B - 23,5° východně) viz http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/digitalni-satelitni-vysilani-dvb-s/. Je dostupný také v kabelových rozvodech.

Program ČT:D / ČT art je dostupný v pozemním digitálním vysíláni v rozšíření multiplexu veřejné služby MPX1a, který využívá pronajatou kapacitu některých regionálních síti (v současnosti RS7,RS10). Probíhají jednání o pronájmu další kapacity pro MPX1a s cílem dosáhnout plánovaného pokrytí 95% obyvatelstva ČR.

Klip si můžete stáhnout z FTP serveru České televize pod tímto odkazem: ftp://www.ceskatelevize.cz/Fotoservis/CT Art - CT D/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…