Diváci ode dneška na pozici pro ČT :D a ČT art naleznou informační klip

16.08.2013 13:37

Od dnešního dne budou diváci na pozici pro nové kanály ČT :D a ČT art informováni krátkým klipem o startu obou programů v sobotu 31. 8. 2013. O posledním srpnovém víkendu bude vysílání České televize slavnostní nejen na dětské a kulturní stanici, ale i na ostatních kanálech, které připravily pro své diváky takzvaný Supervíkend s ČT.

Diváci ode dneška na pozici pro ČT :D a ČT art naleznou informační klip
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Dětský i kulturní kanál bude vysílat na pozici, která je označena jako CT:D / CT art. Poslední dva týdny před startem obou stanic na ní poběží krátká smyčka, která diváky připraví na začátek programu ČT :D v sobotu v šest hodin ráno a ČT art v osm večer," říká ředitel techniky České televize Ivo Ferkl a dodává: "Na většině televizních přijímačů již doladění nové programové pozice proběhlo automaticky. Některá zařízení však musí nastavit diváci sami."

Jak naladit pozici pro ČT :D a ČT art (orientační princip, konkrétní postup pro jednotlivá zařízení  není jednotný):

·  Kanál ČT :D / ČT art je dostupný v pozemním digitálním vysílání v Multiplexu 1a (MUX 1a / RS7).

·  Na většině přijímačů s tunerem DVB-T proběhne doladění nové programové pozice automaticky.

·  Pokud automatické naladění neproběhne, je třeba vstoupit do ovládacího MENU a v sekci NASTAVENÍ (SETTING) zvolit funkci LADĚNÍ (TUNE). Optimální je zvolit režim MANUÁLNÍ LADĚNÍ (MANUAL) a nastavit vyhledávání dle čísla kanálu v místě příjmu.

·  V režimu AUTOMATICKÉ LADĚNÍ (AUTOMATIC) dojde k proladění všech dostupných kanálů v místě příjmu - tento způsob ladění je pomalejší a může mít i některé další nevýhody: mohou se naladit kanály, o které divák nemá zájem, např. i proto, že mají horší signál.

Divákům, kteří budou mít s naladěním problémy, je připraveno pomoci Divácké centrum České televize na čísle 261 136 113.

Pokud je při manuálním ladění třeba zadat kmitočet požadovaného kanálu, lze použít tabulku- http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/digitalni-vysilani-dvb-obecne/kmitocty-televiznich-kanalu/. Kanály jednotlivých pozemních vysílačů je možno vyhledat zde - http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/ct-hd/.

Kanál ČT:D / ČT art je možné od 31. 8. 2013 přijímat i z družice na stejné pozici jako všechny ostatní programy ČT (Astra 3B - 23,5° východně) viz http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/digitalni-satelitni-vysilani-dvb-s/. Je dostupný také v kabelových rozvodech.

Program ČT:D / ČT art je dostupný v pozemním digitálním vysíláni v rozšíření multiplexu veřejné služby MPX1a, který využívá pronajatou kapacitu některých regionálních síti (v současnosti RS7,RS10). Probíhají jednání o pronájmu další kapacity pro MPX1a s cílem dosáhnout plánovaného pokrytí 95% obyvatelstva ČR.

Klip si můžete stáhnout z FTP serveru České televize pod tímto odkazem: ftp://www.ceskatelevize.cz/Fotoservis/CT Art - CT D/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…