Divadlo Rokoko slaví 100 let

13.01.2015 15:46

V roce 2015 oslaví Divadlo Rokoko 100. výročí svého založení. Městská divadla pražská připravují celou řadu akcí, kterými toto jedinečné jubileum budou připomínat.

Divadlo Rokoko slaví 100 let
Foto: red
Popisek: Městská divadla pražská

Chystají publikaci, jež bude mapovat umělecké aktivity Divadla Rokoko od počátků až po současnost, výstavu a různé kvízy. Oslavy vyvrcholí v prosinci speciálním představením k 100 letům Divadla Rokoko. Od února začne velká soutěž pro diváky, ve které budou moci vyhrát dvě VIP vstupenky na tento slavnostní večer.

Městská divadla pražská budou o všech akcích, které v rámci oslav chystají, informovat na svých webových stránkách www.MestskaDivadlaPrazska.cz a na Facebooku Městská divadla pražská.

Za 100 let Divadlem Rokoko prošly desítky významných osobností českého kulturního života. Prvním ředitelem se stal Karel Hašler, později ho vystřídali Eduard Bass nebo Vlasta Burian. V roce 1935 se v Divadle Rokoko konala premiéra divadelní hry Voskovce a Wericha Balada z hadrů. V 60. letech zde našel útočiště kabaretně revuální soubor Darka Vostřela a na jevišti se tak objevila řada pěveckých hvězd, Eva Pilarová, Hana Hegerová, Golden Kids, Waldemar Matuška, Olympic a další. Na konci 70. let se Divadlo Rokoko stalo součástí Městských divadel pražských a na jevišti vystupovali například Svatopluk Beneš, Stella Zázvorková, Boris Rösner, Naďa Konvalinková nebo Václav Postránecký. V 90. letech zde krátce působil divadelní spolek Jakuba Špalka Kašpar či část souboru Činoherního studia z Ústí nad Labem.

Od roku 2005 tu působí herecký soubor Městských divadel pražských pod vedením ředitele Ondřeje Zajíce a uměleckého šéfa Petra Svojtky. Na repertoáru najdete na 14 inscenací, od velkých příběhů české i světové literatury, autorské projekty, přes inscenace věnující se mezilidským vztahům nebo současná česká dramata až po komedie. Kromě toho se zde pravidelně konají netradiční akce, např. Soirée, Dámské jízdy a Představení pro nezadané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…