Dlouhodobá strategie ČT počítá s rozvojem původní tvorby

09.08.2012 8:21

Rada České televize dnes schválila dlouhodobé strategické plány rozvoje na roky 2012 – 2017, které jí předložil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Dlouhodobá strategie ČT počítá s rozvojem původní tvorby
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Vycházejí ze základních priorit jeho kandidátského projektu na ředitele ČT, na základě kterého byl do své funkce loni v říjnu jmenován. Na rozdíl od předchozí útlumové koncepce rozvoje ČT z roku 2011 počítá současný plán s rozvojovou strategií, založené na optimalizaci procesů, nákladů a investičních záměrů a intenzivnější podpoře původní tvorby ČT.

Rada České televize dnes schválila návrh strategických cílů rozvoje České televize pro roky 2012 – 2017, který vypracoval generální ředitel a top management České televize.

„V centru pozornosti dlouhodobých plánů jsou především programové služby České televize a původní tvorba, jež je základem jejího vysílání. Současně však plány reagují i na reálnou situaci České televize z pohledu rozvoje technologické infrastruktury, vysílání, výroby a provozu v rozsahu, který dovoluje očekávaná ekonomická situace ČT,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Předložené a schválené plány nejsou pokračováním transformace, nastavené v roce 2010. Jejím základem bylo omezení nákladů prostřednictvím redukce rozsahu služeb. Implementace současného projektu rozvoje znamená transformaci založenou na zvýšení výkonu a rozšíření služeb ČT a financovanou z rozsáhlé vnitřní optimalizace procesů a činností. „Principem není omezení služby ČT veřejnosti, ale omezení či likvidace neproduktivních činností uvnitř ČT. Je to postup podstatně složitější a časově náročnější, ale vzhledem k poplatníkům korektnější. Za stejně peněz více a kvalitnějších služeb,“ doplňuje Petr Dvořák.

„Osobně jsem s předkládaným materiálem spokojený a nemám důvod nehlasovat pro jeho schválení,“ řekl na dnešním zasedání radní Jan Prokeš. Svou spokojenost vyjádřila i radní Dana Eklová a další členové rady. Na svém dnešním zasedání schválili radní materiál výraznou většinou.

V rámci dlouhodobých plánů se kanály České televize jasně profilovat a nabízet vytyčeným cílovým skupinám atraktivní a kvalitní obsah.

ČT1 bude rodinným programem se silným zastoupením původní české dramatické, seriálové a zábavné tvorby, zábavy a atraktivní publicistiky. ČT2 bude exkluzivním programem z hlediska poznání a uměleckých zážitků a bude fungovat jako plnohodnotná alternativa k programu ČT1 a programům komerčních stanic. Zpravodajský kanál televize veřejné služby ČT24 bude i nadále nabízet aktuální a důvěryhodné informace ze všech podstatných oblastí společenského zájmu a jejich rozbor aktéry i odborníky. ČT4 jako jediný volně dostupný sportovní program na území ČR si uchová současnou profilaci a postupně se v programu více zaměří na sportovní zpravodajský program s cílem zajistit atraktivní a aktuální přísun informací. S rozvojem ve všech oblastech počítá dlouhodobý plán i v rámci sekce nová média, zejména v oblastech internetu, teletextu a HbbTV, mobilních aplikací a využití sociálních medií.

Součástí plánů rozvoje je i dětský program, díky němuž získá dětská divácká cílová skupina 4-12 let poprvé samostatný vysílací program. Z roztříštěného vysílání pro děti na dvou programech se přejde ke koncentrovanému a koncepčnímu řešení jednoho samostatného kanálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

14:56 ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

„Bez včel by náš svět nebyl sladký,“ říkají energetici. Včera si v Temelíně připomněli Mezinárodní d…