Dnešní výpadek proudu postihl i kriticky důležité servery

20.10.2014 14:23

Chodovská rozvodna vypadává pravidelně, stojí pak metro i tramvaje. Dnešní více než půlhodinový výpadek elektřiny na Praze 10 tak ohrozil internetové, datové a další služby Pražanů.

Dnešní výpadek proudu postihl i kriticky důležité servery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přívodní vidlice od elektrospotřebiče

Noční výpadek proudu, který postihl čtvrtinu Prahy, 100 000 domácností a MHD, postihl rovněž i napojené serverovny, tedy internet, onlineové telefonní linky, kriticky důležité aplikace, finanční operace, e-shopy a další důležitá zařízení.

„Výpadek v našem datacentru, který je u strategicky důležitého uzlu Casablanca, trval přes půl hodiny a museli jsme pro bezproblémový provoz startovat ze záložních zdrojů Eaton UPS a následně ihned z dielagregátů, které jely až do té doby, než skončil výpadek energie,“ řekl k tomu Jiří Dvořák, zástupce datacentra Coolhousing v Praze.

Pražská rozvodna na Chodově je podle Jiřího Dvořáka častým problematickým energetickým zdrojem, který má problémy každých několik měsíců. Výpadky je pak nutné řešit pomocí dieselagregátů a záložních zdrojů, aby mohly důležité servery a aplikace fungovat.

E-shopům to mohlo způsobit statisícové ztráty

„Neplánovaný výpadek trafostanice způsobil přerušení dodávek energie a všechny společnosti v areálu blízko Casablanky musely přepnout v řádu sekund na záložní zdroje, včetně té naší,“ komentoval situaci Jiří Dvořák, zástupce společnosti Coolhousing. „Výpadek trval zhruba 35 minut, bylo třeba udržet veškeré datové služby pro firmy v ČR v provozu, včetně náročných finančních transakcí,“ dodal Dvořák.

Datacentrum je podle něj na takovéto výpadky v řádu hodin připraveno a zákazníci nepocítí změnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…