Do ZOO Olomouc se v sobotu dostanete za vysloužilý spotřebič

06.05.2014 16:25

Na sobotu 10. května 2014 připravila Zoologická zahrada Olomouc ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky. Kdo přinese tento den do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 70,- Kč zdarma, nebo slevu ze vstupného pro dospělého návštěvníka v této výši.

Do ZOO Olomouc se v sobotu dostanete za vysloužilý spotřebič
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Ochranou přírody je potřeba se stále zabývat. Projektem „S vysloužilci do ZOO“ podporujeme recyklaci, která je velice důležitá a užitečná. Z nepotřebných spotřebičů se dá získat množství materiálů, jež se opět využijí při výrobě těch nových. A navíc touto akcí budujeme v dětech kladný vztah k životnímu prostředí,“ mluvčí ZOO Iveta Gronská.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 9 600 000 vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti 185 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 145 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 000 obcích.

ZOO Olomouc vznikla začátkem padesátých let minulého století. V prvních letech nového tisíciletí bylo dosaženo mnoha chovatelských úspěchů (chov levharta mandžuského ohroženého vyhubením). V roce 2013 byla pro veřejnost otevřena první etapa Safari. Raritou je umístění nejvyšší vyhlídkové věže přímo v zoologické zahradě v rámci všech zoo České republiky. Zoo Olomouc je členem prestižních mezinárodních organizací jako je EAZA nebo také WAZA. Otevřeno je po celý rok. Více informací na www.zoo-olomouc.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…