Do nových kontejnerů mohou Pražané vyhazovat i kovové obaly

08.07.2014 12:41

Společnost Pražské služby vyšla vstříc požadavkům občanů metropole a rozšiřuje typy odpadů, které je možno vyhazovat do nových šedivých kontejnerů. Kromě nápojových plechovek mohou nyní Pražané do těchto nádob odkládat další kovové obaly.

Do nových kontejnerů mohou Pražané vyhazovat i kovové obaly
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

Na začátku července byl pilotní projekt na sběr nápojových plechovek prodloužen a obměněn: Nyní lze do kontejnerů vyhazovat i jiné kovové obaly než jen nápojové plechovky. Původní projekt na sběr plechovek odstartoval v květnu 2013 a do současnosti se vysbíralo 2065 kg  této komodity.

„Rozhodně to neznamená, že projekt na sběr plechovek končí, právě naopak. Do kontejnerů šedivé barvy nyní mohou obyvatelé Prahy vkládat například konzervy, víčka, kovové tuby, uzávěry nebo zvířecí konzervy,“ vysvětluje tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Díky rozšíření projektu se také zvýší počet šedivých kontejnerů v metropoli. Původně jich bylo ve vybraných lokalitách umístěno 53, nyní k nim nově přibylo dalších 21 nádob o objemu 240 litrů.

Přímo na kontejnerech Pražané najdou označení, jaké obaly do nich patří. Nádoby jsou navíc označeny samolepkou „kovové obaly“. Doposud se šedivé kontejnery vyvážely jedenkrát měsíčně, ale předpokládáme, že tento interval se po třídění nových komodit zintenzivní,“ doplňuje Michal Šimlinger ze společnosti Pražské služby.

Kontejnery na kovové obaly jsou umístěny nejen v Praze 1, Praze 4, Praze 17 a Praze-Klánovicích, ale nově i v Hostivaři, Horních Měcholupech, Dolních Měcholupech, Dubči, Štěrboholech, Kolovratech a Kunraticích. Seznam nových stanovišť naleznete v tabulce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…