Do spolku Open-source Aliance vstoupila největší česko-slovenská advokátní společnost

11.03.2021 8:28

Společnost HAVEL&PARTNERS je novým členem spolku Open-source Aliance. „Od spolupráce očekávám pomoc především v oblasti aktivit spojených s digitalizací eGovernmentu a naplňování tzv. Digitální ústavy, tedy zákona o právu na digitální služby, a to především v souvislosti s využitím otevřených řešení. Dále participaci v rámci aktivit legislativního výboru zřízeného Aliancí na návrzích, projednávání a propagování změny právních předpisů a legislativy v oblasti zavádění otevřených produktů do státní správy,“ říká Pavel Dovhomilja, předseda představenstva spolku Open-source Aliance.

Do spolku Open-source Aliance vstoupila největší česko-slovenská advokátní společnost
Foto: osvs.cz
Popisek: Open-source Aliance - logo

„Naše advokátní kancelář HAVEL & PARTNERS se dlouhodobě zaměřuje na inovativní technologická řešení a digitalizaci soukromého sektoru i veřejné správy. Členství v Open-source Alianci tedy považujeme za zcela logický krok, jak se podílet na implementaci nejnovějších technologických trendů do českého prostředí. Věříme, že společně s dalšími členy se nám podaří posunout vnímání open-source řešení správným směrem a přispět tak k efektivnějšímu fungování veřejné správy a řešení praktických problémů soukromého sektoru,“ konstatuje JUDr. Jan Diblík, advokát a partner z HAVEL&PARTNERS.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

Zástupci právnické firmy se zapojí do práce výborů Aliance, které se zabývají konkrétní problematikou spojenou s určitou oblastí nejen veřejné správy. Půjde především o výbor pro legislativu a výbor pro eGovernment a architekturu. „Výbor pro legislativu má jednoznačný cíl, pomoci ve veřejné správě vypořádat se s problematikou smluv a pořizování otevřeného software. Chtěli bychom vydat metodický pokyn, jak s open-source pracovat ve fázi jeho adopce,“ vysvětluje Pavel Dovhomilja a dodává: „Práce výboru pro eGovernment a architekturu spočívá v tom, že jeho členové např. navrhnou referenční model architektury úřadu, který zčásti bude podporovat otevřená řešení a vytvoří tak jakýsi návod, jak udělat první kroky k uvolnění dlouholetého vendor lock-inu.“

O Open-source Alianci:
Tento spolek vznikl s ambicí sdružovat open-source lídry a experty z oblasti ICT a digitalizace, technologických partnerů i akademické půdy. Prostřednictvím těchto subjektů vytvářet podmínky, které díky adopci open-source řešení povedou k efektivnímu, bezpečnému a modernímu způsobu nakládání s daty v oblasti veřejné správy. Posláním Aliance je také adopce již existujících a osvědčených řešení v zahraničí, a soulad s národní strategií pro digitalizaci veřejné správy a odbourání legislativních nebo jiných zákonných překážek, které dnes brání plnému využití open-source principů v oblasti veřejné správy. Více na: osaliance.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…