Dohoda o spolupráci: Akademie věd a Česká zemědělská univerzita

31.05.2018 20:34

Akademie věd ČR intenzivně pokračuje ve spolupráci s českými univerzitami. Dva dny po uzavření smlouvy s Karlovou univerzitou dojde na dohodu s Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová ji podepsala 30. května 2018 v prostorách Zemědělské univerzity v Praze v Suchdole.

Dohoda o spolupráci: Akademie věd a Česká zemědělská univerzita
Foto: AV ČR
Popisek: Logo Akademie věd ČR

„Považuji za velký úspěch, že se naše spolupráce s univerzitami takto rozrůstá, a navíc takovým tempem. Česká zemědělská univerzita je pro nás výborný partner,“ řekla předsedkyně Eva Zažímalová.

„Spolupráce mezi Českou zemědělskou univerzitou a mnoha ústavy Akademie věd už řadu let funguje. Podpisem smlouvy chceme tuto spolupráci nejen formalizovat, ale dále rozšířit a prohloubit,“ uvedl rektor ČZU Petr Sklenička.

Dohoda o doktorských studijních programech řeší jak společné zastoupení v oborových radách, při přijímacím řízení a při výběru školitelů, tak i zkoušku a obhajobu disertační práce, přičemž v komisi budou mít zástupci akademických pracovišť přiměřené zastoupení. Pracoviště Akademie věd pak bude uvedené i v diplomu absolventa.

Připravil: Jan Martinek, Odbor mediální komunikace Kanceláře AV ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…