Domem roku 2018 je vila nad vodopádem

26.02.2018 8:45

Vila nad vodopádem po česku získala ve 23. ročníku tradiční soutěže časopisu Můj dům o titul Dům roku 2018 nejen toto ocenění, ale i nejvyšší počet čtenářských hlasů.

Domem roku 2018 je vila nad vodopádem
Foto: Můj dům
Popisek: Dům roku 2018

Navíc se tentokrát čtenáři vzácně shodli s hodnocením odborné poroty. Dům roku 2018 navrhl ing. arch. Michal Sluka. Podle jeho slov bylo výhodou, že si tento – podle hodnocení laiků i odborníků nádherný dům - navrhl sám pro sebe, takže na rozdíl od kolegů architektů nemusel dělat kompromisy na přání investora.

Čtenáři časopisu Můj dům vybírali z rodinných domů uveřejněných v časopise v průběhu minulého roku. Soutěžilo se v několika kategoriích: Domy s užitnou plochou nad 150 metrů čtverečních, kde bojovaly  24 stavby, Domy s užitnou plochou nad 150 metrů čtverečních, kde se rozhodovalo z 27 rodinných domů, a kategorie Katalogové domy a projekční kanceláře, v níž soutěžilo 143 projektů.

Čtenáři hlasovali srdcem, odborná porota sledovala estetické a užitné kvality a také invenci a originalitu, která posouvá úroveň architektury rodinných domů stále vpřed.

Letos se odborníci a čtenáři několikrát shodili, a to nejen na absolutním vítězi soutěže, který získal prvenství i v první kategorii, ale i na řadě dalších oceněných stavbách.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…