Domov Harmonie v Mirošově má nový „kabát“

14.01.2015 20:03

Zvýšení kvality ubytování, úspora energie či celkové zlepšení vzhledu budov Domova Harmonie v Mirošově, to vše přinesl klientům domova projekt zaměřený na úspory energie. Kolaudace stavby proběhla na sklonku loňského roku a celkové náklady projektu činily necelých 28 milionů korun.

Domov Harmonie v Mirošově má nový „kabát“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Moderní a útulné bydlení získali klienti Domova Harmonie v Mirošově, jehož objekty prošly rekonstrukcí v rámci projektu s názvem „Úspory energie, Domov Harmonie, centrum sociálních služeb Mirošov, pavilon „H" a pavilony 3, 4, 5, 6 a 7". „Zateplení pavilonů zahrnovalo výměnu oken, dveří, opravu a zateplení střechy, zateplení obvodového pláště. Díky tomu se změnil nejen vzhled budovy, ale také ubytování pro klienty je na vyšší úrovni. Nezanedbatelné jsou pochopitelné významné úspory energií," říká ředitelka Domova Harmonie, centrum sociálních služeb Mirošov Radmila Dortová.

S rekonstrukcí domova se začalo 2. ledna 2014 a kolaudace hotové stavby se uskutečnila 9. prosince 2014. Celková hodnota projektu činí necelých 28 milionů korun. „Na financování rekonstrukce Domova Harmonie se podílel stát částkou zhruba 10,5 milionu a část nákladů hradí ze svého investičního fondu Domov Harmonie, jehož zřizovatelem je Plzeňský kraj," doplnil radní pro oblast sociálních věcí Zdeněk Honz.

Slavnostní ukončení projektu se uskutečnilo ve společenském sále Domova Harmonie Mirošov ve středu 7. ledna 2014 za účasti hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse, radního pro oblast sociálních věcí Zdeňka Honze a členky rady pro oblast zdravotnictví Mileny Stárkové.

Zhotovitelem stavby byla společnost MIRAS – stavitelství a sanace s.r.o. odštěpný závod Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…