Domov pro seniory Skalka v Chebu čeká druhá etapa rekonstrukce

28.10.2016 13:50

Karlovarský kraj úspěšně pokračuje v postupné modernizaci Domova pro seniory Skalka v Chebu. V nejbližší době bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavebních prací pro druhou etapu rekonstrukce osmipodlažní budovy. Klientům zařízení kraj nabídne adekvátní náhradní ubytování.

Domov pro seniory Skalka v Chebu čeká druhá etapa rekonstrukce
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„V rámci druhé etapy vnitřní přestavby objektu dojde ke kompletní rekonstrukci koupelen i pokojů včetně výměny všech dožilých rozvodů vody, ústředního vytápění a elektra. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 67,5 milionu korun. Stavební práce budou probíhat až do konce roku 2018,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Miloslav Čermák.

Zatímco stavaři budou předělávat pokoje a koupelny, senioři se přestěhují do náhradního zařízení. „Klienti z části domova, v níž bude probíhat zmíněná přestavba, mohou po dobu rekonstrukce využít možnosti náhradního ubytování v areálu Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské, kde bude připravena kapacita 48 lůžek,“ upřesnil Miloslav Čermák.

Plánované stavební úpravy jsou součástí kompletní modernizace zařízení. V současnosti probíhá první etapa rekonstrukce, která je zaměřena na vybudování nové kuchyně, jídelny a pokojů na oddělení domova se zvláštním režimem. Karlovarskému kraji se na realizaci obou etap podařilo získat finanční prostředky z dotačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR „Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb“. Po dokončení celkové přestavby se z Domova pro seniory Skalka v Chebu stane místo, kde budou moci senioři žít v důstojném a plně funkčním prostředí. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…