Doprava Ústeckého kraje spouští Centrální dispečink

27.02.2020 14:52

Denně mohou nastat různé mimořádnosti v provozu spojů DÚK, od těch drobných, jako jsou minutová zpoždění, přes poruchy vozů až po nejetí spoje. Pro tyto a další případy vznikl na konci loňského roku Centrální dispečink Dopravy Ústeckého kraje, který má za úkol zajištění návazností, řešení mimořádností, objednávání spojů a informování cestujících o problémech v provozu.

Doprava Ústeckého kraje spouští Centrální dispečink
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

V rámci systému Dopravy Ústeckého kraje aktuálně existuje tisíce návazností a dohled nad nimi bude mít právě nově vzniklý dispečink. Od prosince 2019 jezdí na kolejích také více železničních dopravců, celkem sedm, což je také další důvod, proč je potřeba dopravu jak železniční, tak autobusovou koordinovat centrálně. „Našim cílem je cestování neustále zlepšovat a jedním z klíčů je také včasné informování cestujících o nastalých mimořádnostech na jejich cestě. K tomu bude sloužit krajský dispečink, který zlepší čekání garantovaných přípojů a bude řešit nenadálé mimořádnosti,“ říká krajský náměstek pro dopravu Jaroslav Komínek.

Dispečink primárně nemá za cíl nahradit infocentra dopravců, a tedy nevznikl pro to, aby řešil dotazy na vyhledávání spojení, k tarifu DÚK či jiné běžné dotazy, jejichž odpovědi jsou dohledatelné na webu nebo je poskytne právě infocentrum.

„Provoz dispečinku bude téměř nepřetržitý, na denních a nočních směnách se bude střídat celkem šest dispečerů, kteří budou textově nebo telefonicky komunikovat přímo s řidiči, dispečery dopravců i cestujícími,“ dodává vedoucí dispečinku Jindřich Jelínek.

O aktuální poloze spoje se cestující mohou informovat ZDE nebo se podívat na tabuli odjezdů https://tabule.dopravauk.cz/ Kontakt na Centrální dispečink Dopravy Ústeckého kraje +420 475 657 657.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…