Dopravní podnik hl. m. Prahy: Kinobus již poosmé vyrazí na svou letní pouť

19.06.2015 15:49

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v pondělí 22. června 2015 zahájí na Petříně osmý ročník oblíbeného filmového turné Kinobusu. V 17 pražských lokalitách se v rámci 61 promítacích večerů mohou filmoví fanoušci těšit na 12 celovečerních filmů. Letos poprvé bude Kinobus promítat také zahraniční filmy.

Dopravní podnik hl. m. Prahy: Kinobus již poosmé vyrazí na svou letní pouť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Fanoušci filmů se budou moci za večerním promítáním vypravit do sedmnácti lokalit, kde se mohou těšit například na snímky Pohádkář s Jiřím Macháčkem a Evou Herzigovou v hlavních rolích, na černou komedii Zakázané uvolnění, pojednávající o jednom nepovedeném únosu nevěsty, nebo na pokračování Troškových Babovřesek. Ve filmové přehlídce si jistě své příznivce najde i režijní debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři, odkrývající taje dětské duše, a to zcela citlivě a za velkého přispění originální kamery Edity Kainrathové. Zahraniční snímky budou vždy promítány v originálním znění s českými titulky, například americko-francouzský film Mafiánovi nebo britská krimikomedie Sedm psychopatů.

„Kinobus každým rokem přitahuje stále více filmových fanoušků. Toto letní kino na rozdíl od jiných přijede přímo za svými diváky a umožní jim sledovat filmy v okolí jejich domova zcela zdarma. Těší nás, že o promítání mají zájem jednotlivé městské části, se kterými na tomto projektu spolupracujeme,“ řekl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

I letos se Kinobus zastaví na oblíbených místech, jakými jsou například Petřín nebo Stromovka. Po všechny čtyři promítací dny na Petříně bude prodloužen provoz lanové dráhy až do půlnoci. Zavítá také na koupaliště Ládví a na čtyři dny se zastaví i u obchodního centra Quadrio na Národní třídě. Letošní pouť Kinobusu bude zakončena promítáními v pátek 18. září u příležitosti konání festivalu Stop Zevling a dvěma následnými zastávkami v sobotu 19. a neděli 20. září, kdy se pojízdné kino stane součástí oslav 140 let městské hromadné dopravy v Praze (místo promítání a uváděné tituly budou dále upřesněny).

Představení jsou zdarma

Kinobus nabízí 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. Jeho nafukovací promítací plocha má rozměry 8 x 4 metry. Promítání začíná vždy po setmění, tedy mezi 20.30 a 21.45.

Veškerá promítání Kinobusu jsou jako v minulých letech přístupná zdarma. Již tradičně budou moci diváci Kinobusu přispět na dobrou věc – letos na projekt Nadace Terezy Maxové, Teribear, který se zabývá rozvojem a podporou náhradní rodinné péče. Součástí celého turné a každého jednotlivého promítání bude opět sbírková pokladnička.

Časy promítání:

• Od 22. 6. do 2. 7. promítání od 21.45 hodin
• Od 6. 7. do 23. 7. promítání od 21.30 hodin
• Od 27. 7. do 20. 8. promítání od 21.00 hodin
• Od 24. 8. do 20. 9. promítání od 20.30 hodin

Seznam projekcí:

• 10 pravidel jak sbalit holku
• Babovřesky 2
• Fair play
• Hodinový manžel
• Mafiánovi
• Pohádkář
• Pojedeme k moři
• Rivalové
• Sedm psychopatů
• Všiváci
• Zakázané uvolnění
• Zejtra napořád

Více informací (včetně detailního programu Kinobusu) naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…