Drážní úřad: Počet železničních zastávek se v Česku opět rozšíří

18.08.2018 15:56

Síť železničních zastávek v Česku se opět rozroste. Vydali jsme čtyři rozhodnutí o nových názvech budoucích zastávek. Ty vzniknou ve Středočeském, Jihočeském a Pardubickém kraji.

Drážní úřad: Počet železničních zastávek se v Česku opět rozšíří
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

„Díky výstavbě nových zastávek se železnice přibližuje cestujícím, což má jednoznačně pozitivní následek. Lidé mohou vlaky využít na každodenní dojíždění do škol a zaměstnání nebo využít občasné jízdy za zábavou a výlety,“ hodnotí kladně trend vzniku nových zastávek ředitel Drážního úřadu Jiří Kolář.

A kde konkrétně nová nástupní a výstupní místa vzniknou?

STŘEDOČESKÝ KRAJ

  • Neratovice – na trati č. 070 Praha – Turnov se počítá s výstavbou zastávky Neratovice sídliště v km 32,972 – 33,092 mezi stanicemi Měšice u Prahy – Neratovice.
  • Příbram – na trati č. 200 (Praha –) Beroun – Písek se počítá s výstavbou zastávky Příbram sídliště v km 71,852 – 71,942 mezi stanicemi Příbram a Milín.

JIHOČESKÝ KRAJ

  • Dynín – na trati č. 220 (Praha –) Benešov u Prahy – České Budějovice se počítá s výstavbou zastávky Dynín zastávka v km 28,206 – 28,296 mezi stanicemi Ševětín – Dynín.

PARDUBICKÝ KRAJ

  • Újezd u Chocně – na trati č. 020 (Praha –) Velký Osek – Hradec Králové – Choceň se počítá s výstavbou zastávky Újezd u Chocně-Chloumek v km 4,8 – 5,0 mezi stanicemi Choceň – Újezd u Chocně.

Nové názvy budou platné ode dne jejich otevření.

Počátkem tohoto roku jsme také rozhodli o označení a přeznačení zastávky v obci Dýšina nacházející se v Plzeňském kraji (viz). Změna názvu se také dotkne jedné železniční stanice na Vysočině, zde se změní Hrušovany nad Jevišovkou na Hrušovany nad Jevišovkou-Šanov. Název stanice bude platný se zahájením grafikonu vlakové dopravy 2018/2019 (viz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…