Dřevo na nový krov nebo sto tisíc korun darují Lesy ČR vlastníkům domů na Hodonínsku, postiženým tornádem

25.06.2021 12:39

Lesy ČR poskytnou lidem na Hodonínsku postiženým včerejším tornádem až 50 m3 kulatiny na nový krov nebo finanční dar ve výši sto tisíc korun. V lesích se začne s odklízením popadaných stromů na cestách a pomoc nabídly Lesy ČR i hasičům.

Dřevo na nový krov nebo sto tisíc korun darují Lesy ČR vlastníkům domů na Hodonínsku, postiženým tornádem
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

„Myslíme na všechny, kteří se zcela nenadále ocitli bez střechy nad hlavou. Darujeme jim dřevo na nový krov, které i dopravíme na nejbližší pilu, nebo stotisícový dar. Také hasičům jsme hned ráno nabídli naše kapacity, lidi i stroje,“ řekl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček s tím, že podnik současně daruje postiženým lidem i 20 m3 palivového dříví.

Žádosti o dřevo nebo finanční dar je možné zasílat na e-mail: andrej.toth@lesycr.cz, případně lze žádat telefonicky na čísle +420 724 523 285.

„O nabídce pomoci budeme informovat během příštího týdne starosty dotčených obcí,“ uvedl Vojáček. Veškeré informace k žádostem podnik zveřejní ZDE.

Lesy ČR dnes začnou s odklízením stromů na lesních cestách a se sčítáním škod v porostech. „Objem poškozeného dřeva budeme znát v první polovině příštího týdne,“ dodal generální ředitel Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…